La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha criticat hui que “els impagaments del Consell hagen provocat que prop d’un miler de persones no hagen pogut examinar-se de la segona part de la prova del grau mitjà de valencià, amb els perjudicis que això genera per als alumnes”.

Mollà ha realitzat estes declaracions després que els professors de la Junta Qualificadora de Coneixements en Valencià a Elx s’hagen negat a celebrar els exàmens perquè porten des de novembre de 2011 sense cobrar pel seu treball.

La portaveu i diputada a Les Corts ha apuntat que “els professors han realitzat fins ara adequadament el seu treball i els alumnes també han pagat per les seues taxes, però una vegada més és la Generalitat la que no compleix amb la seua part i provoca conseqüències negatives per a molts dels ciutadans i ciutadanes”.

“A més, és de nou la comunitat educativa la que torna a pagar per la informalitat i la nefasta gestió del Govern del PP”, ha assenyalat Mireia Mollà, que ha recordat que “a este impagament pels exàmens de valencià, se sumen altres qüestions que afecten l’àmbit educatiu en general com són les retallades de la plantilla de professors , la massificació de les aules o la supressió de beques”.

En este sentit, la portaveu de Compromís per Elx ha exigit que “es paguen els deutes pendents als professors i es done una solució satisfactòria als alumnes per a que no patisquen més retards i no hagen que pagar per la ineptitud d’un Govern que no ha sabut gestionar adequadament els diners dels ciutadans i ciutadanes”.