La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha celebrat hui que “el Tribunal Suprem haja fet justícia al revocar les concessions de TDT locals del País Valencià, una sentència que reconeix la marginació que ha patit TeleElx per part de la Generalitat i suposa un triomf de la llibertat d’expressió”.

Mollà ha indicat que “les irregularitats comeses pel Govern de Camps eren flagrants, doncs va adjudicar l’espai radioelèctric a televisions que incomplien de manera evident qüestions bàsiques del plec de condicions i de sentit comú, com emetre una programació local, i que l’únic requisit amb què comptaven era la seua afinitat ideològica amb el PP”.

“Precisament som els il·licitans i il·licitanes els que hem patit estes concessions arbitràries, doncs dos de les adjudicatàries no han emès en tots estos anys una programació local i una altra, Tele 7, va haver de tancar després que l’empresari José Luis Ulibarri quedara implicat en la trama Gürtel”, ha indicat.

La portaveu de Compromís ha apuntat que “per escollir estes cadenes, ens quedàrem també sense la programació de Localia Elche i TeleElx, que porta en marxa més de 25 anys, hagué de seguir emetent sense concessió, raó per la que ha hagut de fer front a les multes de la Generalitat”.

En este sentit, Mireia Mollà ha instat a l’alcaldessa d’Elx, Mercedes Alonso, “a que demane explicacions al Govern autonòmic del PP per la marginació i l’assetjament al que ha sotmès a estes cadenes i les repercussions negatives de esta actitud en la qualitat i la pluralitat informativa a la que tenen accés els habitants d’esta ciutat”.

La portaveu, que és també diputada autonòmica, ha assenyalat que “el grup parlamentari de Compromís a Les Corts ha sol·licitat realitzar una interpel·lació al ple i ha demanat la compareixença del conseller de Presidència, José Císcar, per a conèixer quina serà la política que pose en marxa a partir d’ara el Govern del PP”.