La diputada de Compromís Mireia Mollà ha registrat una Proposició No de Llei (PNL) a Les Corts Valencianes per a que la Conselleria d’Educació augmente el nombre de places de l’Escola d’Idiomes d’Elx i amplie també la relació de llengües que s’ofereixen en este centre, davant la gran demanda ciutadana que existeix per estudiar idiomes.

Mollà, que és també portaveu de Compromís per Elx, ha indicat que “este any s’han registrat 13.518 preinscripcions i l’oferta és de només 2.600 places lliures, el que evidència que els recursos que el Govern valencià posa a disposició dels ciutadans per a que estudien llengües és clarament insuficient”.

“L’augment de preinscripcions en l’Escola d’Idiomes d’Elx va en augment any rere any, però en lloc d’ampliar el centre, dotar-lo de moltes més places i de més professorat, l’únic que ha fet la Conselleria és portar a terme un petit i insuficient augment de vacants amb una solució poc satisfactòria: ampliar la ràtio per a que puguen haver fins 40 alumnes per aula”, ha assenyalat la diputada.

Alhora, Mireia Mollà ha afirmat que “l’Escola d’Idiomes d’Elx hauria d’ampliar la llista de llengües que s’impartixen i afegir idiomes com xinès, portuguès, rus, que ja existeixen a altres centres, així com els nivells C1 i C2 d’anglès”.

La diputada de Compromís ha recordat que “la xifra d’aturats a la ciutat supera les 37.100 persones, 6.000 de les quals tenen menys de 29 anys, i l’aprenentatge d’idiomes és un factor fonamental per a trobar treball, pel que el Govern valencià, ja que no està portant a terme polítiques de creació d’ocupació, com a mínim podria destinar més recursos per afavorir el coneixement d’idiomes entre la ciutadania”.

“Alhora, esperem que l’equip de govern de Mercedes Alonso se sume a esta reivindicació i demane als companys de València que posen en marxa les accions necessàries per a que este augment de places i de llengües a l’Escola d’Idiomes d’Elx siga una realitat en el menor temps possible”, ha conclòs Mollà.