La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha reclamat hui que “la Dama regresse a la nostra ciutat, doncs amb esta mesura, que retornaria el bust al seu context original, es reforçaria encara més el seu valor cultural i s’aconseguiria situar a Elx com un referent indiscutible de l’art iber”.

Mollà ha realitzat estes declaracions en el dia en què se celebra el 115 aniversari del descobriment de la Dama d’Elx a l’actual jaciment de l’Alcúdia, “una data històrica pel que esta troballa suposa per a la cultura il·licitana i per a l’imaginari col·lectiu dels seus ciutadans”.

La portaveu de Compromís ha assenyalat que “no té sentit que la Dama seguisca fora d’Elx, doncs és al seu entorn original on s’entén millor la importància d’esta peça i, per això, és precís també que el nostre municipi, que compta amb instal·lacions adequades, aculla el Museu d’Art Ibèric i siga el referent estatal d’esta corrent d’art”.

“Quan PP i UpyD rebutjaren recolzar esta iniciativa que es va debatre recentment en el Congrés demostraren una concepció obsoleta de la cultura, doncs el futur passa per la descentralització i per fer que les ciutats, i Elx reuneix tots els requisits, es convertisquen en dinamitzadores culturals”, ha explicat Mireia Mollà.

Per a la portaveu, “el regrés de la Dama és una qüestió de legitimitat, però també suposa un projecte estratègic per a la ciutat en un moment en què el govern de Mercedes Alonso ha deixat Elx sense iniciatives d’este tipus i sense un model de futur”.