La diputada de Compromís ha demanat hui “que la Generalitat paralitze la cimentació de l’Assarb d’Enmig per evitar la destrossa d’este patrimoni històric i cultural i per impedir la destrucció de la vegetació natural que creix als seus voltants”.

Mollà ha explicat que l’Assarb d’Enmig, que travessa els termes d’Elx, Dolores i San Fulgencio i desemboca al riu Segura,  “és un dels últims assarbs de terra que existeixen, però ara es troba en perill perquè la Conselleria d’Agricultura ha aprovat la seua canalització per a estalviar aigua i millorar el regadiu”.

En este sentit, la diputada de Compromís ha assenyalat que “és tracta d’una mesura errònia perquè la cimentació destruirà les ribes i la seua vegetació natural, entre la que es troben els últims exemplars d’oms comuns a les comarques del Baix Vinalopó i Baix Segura”.

Mireia Mollà ha assegurat que “la falta de vegetació afectarà també a nombroses espècies d’aus i, al mateix temps, tindrà un greu impacte en la fauna, nidificant o no, ja que els animals que cauen dins els assarbs cimentats no poden eixir d’ells i acaben morint”.  “Alhora, l’actuació acabaria amb un bé cultural d’importància com és el pont de pedra del segle XVIII que travessa este canal”, ha afegit.

“A més cal estudiar els efectes negatius que esta cimentació pot tenir en els cultius perquè si se cimenta l’assarb l’aigua no drena cap a les terres, el que faria que estes s’inundaren davant un augment significatiu del cabal”, ha destacat Mollà.

La diputada de Compromís ha indicat que “l’únic que es desprèn de la cimentació de l’assarb són conseqüències negatives i per tant demanem a la Conselleria d’Agricultura que es replantege esta decisió i, en tot cas, que la Conselleria de Medi Ambient impedisca l’actuació sobre este bé històric i natural, que hauria d’estar protegit i posat en valor pel Govern valencià, per a que poguera convertir-se també en un reclam turístic”.