La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha demanat hui que “les empreses de més de cent treballadors que vulguen accedir a contractes de l’Ajuntament estiguen obligades a tenir un pla d’igualtat, una mesura necessària per a corregir una de les discriminacions més greus que pateixen les dones, la discriminació laboral”.  

 

Mollà ha indicat que “les xifres demostren que a Elx són les dones les que estan patint d’una manera més dura la crisi, ja que al finalitzar el mes de gener l’atur femení afectava 19.107 persones, front els 16.366 homes que estaven aturats a esta data”.

 

“Per tant, necessitem que l’Ajuntament pose en marxa mesures efectives per a combatre esta realitat i això passa per actuacions com esta, en la que demanem a l’equip de govern que incloga en els plecs de condicions tècniques i administratives una clàusula en la que s’obligue a les empreses de més de cent treballadors a presentar un pla d’igualtat que estiga aprovat abans de l’obra o actuació corresponent”, ha explicat la portaveu.

 

Mireia Mollà ha assenyalat que “no podem permetre que al segle XXI les dones continuen cobrant menys que els homes per la mateixa feina o que no es posen les condicions necessàries per a que les dones puguen accedir en igualtat amb els homes a un lloc de treball i per això reclamem a l’Ajuntament, que és l’administració més propera als ciutadans, que reculla esta proposta”.

 

“Esta mesura, que Compromís està reclamant a diversos municipis, es basa en la Llei estatal d’Igualtat i en la Llei d’Igualtat entre homes i dones de la Generalitat”, ha indicat la portaveu local de la coalició, que ha exigit també “que l’Ajuntament adopte una perspectiva de gènere en el disseny de les polítiques de totes es àrees municipals i en l’elaboració dels pressupostos”.

 

Alhora, Mireia Mollà ha lamentat “que la igualtat no es respecte ni en l’equip de govern , on hi ha nou regidors i només cinc regidores, comptant l’alcaldessa, Mercedes Alonso”.