Compromís pregunta en les Corts Valencianes per la falta del 90% dels pediatres en l’Hospital del Vinalopó i què mesures prendrà el Consell per al compliment de la concessionària

“L’alcalde, Pablo Ruz, va celebrar la decisió del Consell per a la continuïtat de la privatització de l’Hospital del Vinalopó, supose que li sembla bé que els nens i nenes compten amb el 10% dels pediatres en aquest centre hospitalari”. Així s’ha manifestat la portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Esther Díez, després de conéixer la denúncia de la secció sindical de CCOO de l’Hospital del Vinalopó per la manca de personal pediàtric, concretament, la no cobertura del 90% del personal facultatiu del Servei de Pediatria.

“Ruz ha d’escollir entre acontentar Ribera Salut o defensar una assistència sanitària digna als nens i nenes. L’Hospital del Vinalopó hauria de ser revertit a la gestió pública, com passarà així als hospitals de Dénia i de Manises de gestió privada, una concessió que acaba l’any 2024 i que el nou Consell de PP i Vox ha decidit prorrogar l’empresa concessionària per donar continuïtat a la gestió privada”, ha explicat Díez i ha recordat que des de Compromís s’ha reclamat moltes vegades que s’aplique la mateixa lògica que amb els hospitals anteriorment esmentats i es garantisca una sanitat cent per cent pública.

Per a la portaveu del grup, “és incomprensible que l’alcalde celebrés l’anunci del Consell de mantenir la privatització, únicament a l’hospital il·licità, situació que crea un greuge comparatiu amb la resta d’àrees de salut del municipi i que provoca que hi haja ciutadania de primera i de segona”. A això se li suma, segons Díez, “l’escandalosa denúncia de la secció sindical de CCOO de l’hospital que apunta una falta del 90% del personal al Servei de Pediatria”.

“Des de Compromís no podem entendre aquesta decisió, tan celebrada, ens preguntem a quins interessos respon perquè el que és clar és que hi ha una pèssima gestió quan no s’ha refet la manca de personal en aquesta àrea que ara compta només amb el 10% de la plantilla per atendre el municipi d’Elx així com les poblacions de Crevillent, Asp i Fondó de les Neus”, ha assenyalat l’edil.

Per això, Compromís Corts, a través del diputat, Carles Esteve, ha registrat una bateria de preguntes parlamentàries per conéixer el nombre de places de pediatria existents en aquest departament de salut, saber des de quin moment es troben sense cobrir, a més de conéixer quines accions té previstes la Conselleria de Sanitat per fer que Ribera Salut complisca les condicions del contracte.

Per la seua banda Esteve ha apuntat que aquest incompliment del contracte de la concessió suposa una pitjor atenció en comparació amb la resta de departaments de salut de gestió pública, un incompliment que torna a situar l’hospital il·licità en la pitjor ràtio, qüestió que hauria d’influir de forma negativa a la pròrroga anunciada pel Consell d’aquest contracte”.