La formació centra les seues prioritats en habitatge, educació, sanitat, transició ecològica i economia innovadora

La candidata a l’alcaldia de Compromís per Elx, Esther Díez, ha afirmat hui que l’agrupació afronta les eleccions municipals amb l’objectiu d'”accelerar les polítiques transformadores per al benestar dels il·licitans i il·licitanes” i que les prioritats són habitatge, educació, sanitat, transició ecològica i economia innovadora.

Díez ha fet hui aquestes declaracions en una roda de premsa al costat dels següents quatre integrants de la candidatura: Marian Campello, actual secretaria autonòmica d’Innovació (número 2), Felip Sánchez, actual regidor de Comerç, Eficiència Energètica i Desenvolupament Rural (número 3), Marina González (número 4) i Héctor Cámara (número 5).

Esther Díez ha assegurat que “des de Compromís encarem aquestes eleccions amb l’objectiu de garantir el benestar col·lectiu dels il·licitans i il·licitanes, impulsant polítiques que asseguren als nostres veïns i veïnes aquesta nova generació de drets socials i serveis públics capaços de generar millors condiciones de vida”

Per a això, la candidata ha defensat que una de les prioritats més importants és el desenvolupament de polítiques que asseguren l’accés a un habitatge digne sense que la ciutadania haja de triar entre omplir la cistella del súper o pagar el pis. En aquest sentit, Díez ha concretat que “a més de la Llei d’Habitatge, cal desenvolupar un treball coordinat entre la Generalitat i l’Ajuntament”.

La sanitat és una altra de les peces claves per a les polítiques de benestar que defensa Compromís, les propostes del qual se centren en la necessitat de millorar l’atenció primària i assegurar un servei 100% públic en tot el municipi, segons, Díez “una cosa absolutament necessària que s’ha fet especialment patente després de la pandèmia”.

Quant a educació, la candidata de Compromís ha sostingut que és “un dels àmbits en els quals més hem millorat en aquesta legislatura, per tant, és necessari continuar amb el Pla Edificant i ampliar prestacions com la gratuïtat de les etapes de 0 a 3 anys, estendre la xarxa llibres també a batxillerat i la gratuïtat del menjador escolar”.

A més, Díez ha apostat per consolidar un model de ciutat verda i pel desenvolupament de barris i pedanies amables i saludables a través de l’impuls de mesures com la mobilitat sostenible, transformacions urbanístiques o la naturalització de la ciutat.

Des de la formació també destaquen la seua aposta per un model econòmic innovador per a aconseguir una economia competitiva, sostenible i generadora d’ocupació de qualitat.

La candidata ha defensat que “democratitzar el benestar només és possible amb un govern municipal que se centre en articular el col·lectiu amb polítiques del segle XXI i que “en aquest camí Compromís es clau, perquè allà on dirigim les àrees, els avances han estat majors, per tant, amb una presència més gran en la pròxima legislatura, podem obtenir que aquesta transformació vaja molt més enllà”.

“Hi ha els qui diuen que ixen a guanyar, en Compromís sortim a millorar la vida de les persones, sense els paranys i sense els discursos fàcils de les dretes. Amb rigor, amb responsabilitat i amb la determinació que exigeix un moment polític en el qual ens juguem el benestar d’una dècada.”

Por la seua part, Marian Campello, ha destacat que la candidatura que presenta Compromís “s’unisca llista de persones compromeses amb el municipi d’Elx, tant con la ciutat com amb les pedanies, gent que treballa cada dia per la justícia social, por la cultura i el patrimoni , pel feminisme i per la transició ecològica… Una candidatura que a més pretén ser la garantia de frenar als governs d’ultradreta que amenacen als més vulnerables i, sobretot, a les dones.”