La professora de Filosofia Sofía Rojo, l’experta ambiental Mariló Antón i la professora de valencià Àngela Girona se sumen a la llista electoral.

Díez: “Incorporem a tres dones activistes per un Elx amb vida”

Esther Díez, candidata a l’alcaldia de Compromís per Elx, ha anunciat hui que l’agrupació incorporarà a la seua candidatura “a tres dones activistes per un Elx amb vida, tres dones independents i referents de diferents àmbits amb l’objectiu de potenciar el nostre projecte i democratitzar el benestar”.

Compromís ha donat a conéixer hui que Àngela Girona, Mariló Antón i Sofía Rojo se sumaran a la llista en els llocs 7, 9 i 27, tal com ha explicat la número 2 de la candidatura, Marian Campello, que ha agraït la seua incorporació i ha valorat la trajectòria de les tres com a “dones independents, implicades i activistes amb un gran bagatge en els seus diferents àmbits professionals” en una roda de premsa en la qual també ha participat el número 3 de la llista i actual regidor Desenvolupament Rural, Comerç i Eficiència Energètica, Felip Sànchez.

La primera de les incorporacions, Àngela Girona, és professora de valencià en l’IES La Torreta, assessora de plurilingüisme del CEFIRE, membre de la junta rectora del Misteri d’Elx i component de Carafur Teatre; i serà la número 7 de la llista.

Mariló Antón és llicenciada en Ciències Ambientals, educadora ambiental amb més de deu anys d’experiència (imparteix cursos d’agricultura ecològica per a la UMH i la AAVV del Raval i sobre horts escolars per al CEFIRE) i membre de Margalló Ecologistes en Acció. Ocuparà el número 9 de la llista.

Finalment, tancarà la candidatura en el lloc 27 Sofía Rojo, vicedirectora de l’IES Cayetano Sempere i professora de filosofia, tutora de la UNED i especialista d’història de la filosofia per a majors de vint-i-cinc anys en la UMH.

Tal com ha explicat Esther Díez, “ens trobem en un nou temps, amb reptes emergents, en el qual els il·licitans i il·licitanes hem de veure garantit el nostre dret a la ciutat. Aquesta legislatura tan complexa que hem afrontat ha posat de manifest que el col·lectiu és una necessitat humana i que els sistemes individualistes i privatitzadors, que són els que defensen les dretes, només generen majors desigualtats, major precarietat, majors agressions ambientals i major desprotecció.”

“Per això estem tan satisfets d’incorporar a la nostra llista a tres dones absolutament compromeses amb la societat il·licitana i activistes per un Elx amb vida. Àngela des de l’àmbit de la cultura, Mariló des de l’àmbit de l’ecologia i Sofía des de l’àmbit dels valors democràtics. Dones amb talent per a contribuir al repte de transformar l’administració pública cap a un model flexible, creatiu i estratègic.”, ha manifestat Díez.

Per part seua, Ángela Girona, Mariló Antón i Sofía Rojo han manifestat la seua il·lusió per sumar-se a la candidatura i contribuir a aquest projecte col·lectiu de transformació social, verda i valenta.