Esther Díez: “Ampliar aquestes partides ens farà avançar en justícia social i drets humans”

El grup municipal de Compromís per Elx ha defensat que és necessari augmentar les partides destinades a cooperació per a avançar en justícia social i drets humans.

Després d’una reunió mantinguda amb la Coordinadora Valenciana d’ONGD, la portaveu del grup, Esther Díez, ha assenyalat que la “Llei Valenciana de Cooperació i Desenvolupament Sostenible i l’Objectiu 17.2 de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de l’ONU exigeix a les administracions locals dedicar el 0,40% a ajuda el desenvolupament. Al llarg d’aquests anys, tant des de l’Ajuntament com des de la Generalitat hem augmentat el pressupost d’aquesta àrea. De fet, el govern del Botànic és el que més recursos destina a cooperació d’Espanya. La inversió a Elx també és significativa, però és necessari continuar ampliant amb l’horitzó posat en l’objectiu del 0,7% que marca l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.”

“L’ajuda al desenvolupament és fonamental per a poder avançar en justícia social i drets humans i totes les administracions han d’implicar-se per a fer front als reptes globals de pobresa, desigualtat i emergència climàtica”, ha manifestat Díez.

La portaveu també ha explicat que “Elx compta amb un teixit d’ONG’s que desenvolupen una labor imprescindible i a les quals cal dedicar el màxim esforç, reforçant l’àrea de Cooperació i treballant per a reduir la burocratització que a vegades obstaculitza el desenvolupament de projectes.”

Però a més d’això, ha ampliat Díez, “és necessari atacar i denunciar les causes que motiven la pobresa i l’atropellament als drets humans en els diferents països”.

“En la lluita contra la pobresa, també cal desenvolupar polítiques que defensen a les persones amb major vulnerabilitat, tal com fem des del govern municipal, prioritzant les polítiques socials i desenvolupant ajudes per a alleujar la situació de les famílies en risc d’exclusió”.

“La lluita contra la pobresa i l’emergència climàtica són els majors reptes als quals ens enfrontem com a espècie. Per això, des de les institucions hem de tenir una mirada àmplia i dedicar els recursos necessaris per a garantir els drets humans a totes les persones del món”, ha manifestat la portaveu municipal.