Compromís per Elx inicia una campanya informativa al carrer per a explicar a la ciutadania el dèficit de finançament en la Comunitat Valenciana per part de l’Estat i les reclamacions de la coalició per a comptar amb un sistema de finançament just. Aquest dissabte Compromís instal·larà una taula informativa en la plaça de Barcelona i fa una crida a la ciutadania a acudir a la manifestació del pròxim 20 de novembre a Alacant.

La coportaveu de Compromís per Elx, Marina González, ha animat “a tota la ciutadania al fet que se sumen a les manifestacions per a reclamar un finançament just per al País Valencià, que tindran lloc el 20 de novembre a les 6 de la vesprada en tot el País Valencià. En el nostre cas ens sumarem a la d’Alacant que eixirà des de la Plaça dels Estels.”

González ha declarat que “aqueixes manifestacions sorgeixen des de la plataforma per un finançament just de la qual formem part des de Compromís, i que exigeix un finançament just per al País Valencià perquè portem molts anys amb un sistema de finançament caduc. A causa d’aquest sistema no estem rebent les infraestructures suficients, i les que apareixen en els pressupostos després no s’executen. Creiem que és hora ja de renovar aqueix sistema perquè ens el mereixem després de molts anys exigint-lo, i són ja moltes organitzacions, partits i sindicats les que l’estem exigint.”

Per part seua, la coportaveu Marian Campello, ha explicat el significat de no tindre un finançament just “no estem rebent com a valencians i valencianes, i com a ciutadans, el mateix tracte que la resta d’Espanya. Estem rebent el pitjor tracte de l’estat espanyol en qüestió econòmica. Estem parlant de trens, amb una línia de rodalia que encara funciona a gasoil i una freqüència d’un tren a l’hora, una cosa incomprensible quan ja estem apostant per la dónes carbonització de les energies i del transport; tenim un dels aeroports més importants d’Espanya sense connexió ferroviària, la qual cosa és també una anomalia, ja no sols per la quantitat de turistes que rebem, sinó per la quantitat de treballadors i treballadores que han d’anar tots els dies a treballar. Estem parlant que la ronda sud d’Elx està encara per finalitzar. I que aqueixes inversions que es posen en el paper han d’acabar fent-se i no es fan. Parlem de tindre més escoles, una sanitat pública digna, serveis socials. I que la Generalitat no continue endeutant-se perquè rebem menys finançament que la resta de l’estat”.

el Campello considera que “des de totes les organitzacions polítiques estem apostant que tot canvie. Però el canvi ha se ser real, no ens valen només paraules. Compromís tenim un diputat en el congrés que està defensant els nostres drets cada dia, però volem sumar a la resta de diputats que també són de la província d’Alacant i de la Comunitat Valenciana al fet que també facen aqueixa defensa real”.

La coportaveu ha anunciat que començaran a fer “una campanya per aquesta qüestió, al costat d’una recollida de signatures, a partir del dissabte. Comencem a Elx en la Plaça Barcelona i eixirem al carrer a explicar que és això del finançament just perquè a vece són conceptes que ens queden llunyans en el dia a dia. I volem explicar que estem parlant de no ser ni més ni menys que la resta, sinó ser iguals que la resta i tindre un tracte just”.