Compromís per Elx celebra la millora en el repartiment, una petició que va portar a ple municipal i que va tirar endavant amb els vots a favor de Compromís, PP, Vox, Cs i l’abstenció de PSOE, però denuncien que és un pegat

La portaveu de grup municipal de Compromís per Elx, Esther Díez, ha manifestat la seua satisfacció per la feina de Compromís i Joan Baldoví al Congrés per aconseguir un repartiment més just del fons estatal de lluita contra les conseqüències de la Covid-19, tot i que la portaveu apunta que “una vegada més els serveis socials han quedat en un segon pla”.

“Amb els nous criteris de repartiment, s’incorpora el fons d’Educació però s’elimina el tram destinat a polítiques socials, que sí que atenia més o menys al nostre pes poblacional i que és la quarta pota de l’Estat de Benestar al costat de l’Educació, la Sanitat i les pensions. Sí que és cert que s’han atés les peticions del nostre diputat al Congrés, Joan Baldoví, però el problema dels valencians i les valencianes segueix sent l’infrafinançament que arrosseguem i que no sembla es vaja a donar una solució a curt termini”, ha explicat Díez.

Per a la portaveu, “Compromís ha treballat en una reclamació justa i raonable perquè la Comunitat Valenciana puga lluitar contra les conseqüències sanitàries, socials i econòmiques de la pandèmia, amb les mateixes oportunitats que la mitjana de territoris de l’Estat. A més, cal recordar que la greu situació d’infrafinançament que arrossega des de fa dècades la Comunitat Valenciana ens impedeix prestar els serveis bàsics en igualtat de condicions respecte a la resta de comunitats. En concret, el dèficit de finançament acumulat des que es van dur a terme les transferències de competències a la Comunitat Valenciana està xifrat en almenys en 12.433.000 d’euros des del 2002 fins al 2013″.

Compromís per Elx portàrem al ple de maig una moció per demanar un repartiment del fons a raó de pes poblacional, moció que va tirar endavant amb els vots a favor de Compromís, Cs, PP, Vox i amb l’abstenció del PSOE. Es tracta d’una petició que en nombroses ocasions hem portat al ple, que ha comptat amb el suport dels grups polítics municipals, que comparteixen els socis del Govern del Botànic i que a més és un dels acords del pacte estatal entre Compromís i Pedro Sánchez”, ha sentenciat la portaveu Díez.