Les dues formacions coincideixen que el govern, després d’un any, és estable, cohesionat i està centrat a reconstruir l’activitat dels sectors productius i ajudar a les famílies vulnerables

El govern municipal celebrarà una reunió en juny per reorientar els objectius de la legislatura després de la crisi sanitària

PSOE i Compromís han coincidit com a socis de govern a reforçar el pacte de legislatura bolcats en atendre les conseqüències tant socials com econòmiques que han derivat de la terrible crisi sanitària provocada pel virus COVID-19. Els dos partits polítics han acordat reunir la comissió de seguiment del pacte de govern amb l’objectiu d’actualitzar els acords assolits en 2019 i ajustar-los així a l’actual emergència social i econòmica. Els grups consideren que la nova realitat fa necessari revisar l’acord polític per donar resposta a les necessitats actuals dels il·licitans i les il·licitanes.

A més, la trobada, que se celebrarà al mes de juny, tindrà lloc un any després de les eleccions municipals “No és moment de fer balanç d’aquest primer any de legislatura per respecte a tantes persones que han patit en carn pròpia les terribles conseqüències de la pandèmia”, ha assenyalat el portaveu de Grup Municipal Socialista, Héctor Díez,” ja que és moment de treballar en atendre les necessitats urgents de la ciutat. Renunciem al que, en altres circumstàncies, seria absolutament normal, com és explicar un any de gestió i els projectes que estan en marxa, però tots els nostres esforços els centrarem en posar sobre la taula mesures i eines necessàries per a la reconstrucció socioeconòmica d’Elx”.

Héctor Díez ha volgut deixar clar que, després d’un any de govern, el pacte amb Compromís “és sòlid, estable i cohesionat, el que ens ha permet treballar centrant-nos al 100% en els problemes i necessitats de la nostra ciutat. A poc a poc sortirem d’aquesta crisi amb solidaritat, determinació i esforç per part de l’Ajuntament amb el treball i constància dels il·licitans i les il·licitanes. Elx sempre ha lluitat per sortir de totes les crisis i d’aquesta, sortirem junts”.

Per la seua banda, la portaveu del grup municipal de Compromís, Esther Díez, ha assegurat que “des del govern municipal ja hem dut a terme una primera modificació pressupostària per ampliar de manera urgent les ajudes d’emergència social i per crear noves línies de suport als sectors més perjudicats per les conseqüències econòmiques de la pandèmia i ara cal que les dues formacions decidim com replantejar les polítiques municipals en el que queda de legislatura atenent a les noves necessitats de la societat il·licitana”.

“En tot cas, l’actualització del pacte municipal suposarà canviar el detall i la prioritat de les diferents línies d’acció establertes en 2019, però sota el mateix paradigma de què va nàixer el pacte de govern: un programa basat en la justícia social, en la defensa dels drets humans, en la lluita contra el canvi climàtic, en el desenvolupament econòmic sostenible i la dinamització comercial i el foment de l’ocupació de qualitat i en la modernització dels serveis i espais públics”, ha afirmat Esther Díez.