Actualment existeixen 50 entitats que atenen diferents col·lectius i persones repartides per tot el municipi en instal·lacions públiques i privades.

El grup municipal de Compromís per Elx ha mantingut una reunió aquest matí al centre social Primer de maig amb diferents entitats de l’àmbit sociosanitari del municipi per traslladar-los la proposta de construir un centre sociosanitari a Carrús amb els fons Edusi. En anunci de la Diputació d’Alacant per a la construcció d’un auditori a Elx ha portat l’equip de govern a alliberar el projecte finançat pels fons europeus i que anaven destinats a la construcció d’un centre cultural en aquest barri.

 

La portaveu del grup municipal i candidata a l’Alcaldia, Mireia Mollà, va anunciar en el ple de febrer la proposta de Compromís per crear un centre públic sociosanitari després d’alliberar els 3,8 milions d’euros d’Edusi una vegada es destinen els terrenys de Jayton al Auditori i Centre de Congressos que es construirà amb la inversió anunciada per la Diputació d’Alacant.

 

Al municipi hi ha unes 50 entitats sociosanitàries a Elx que atenen diferents col·lectius i persones ubicades actualment en una multiplicitat d’instal·lacions: municipals, privades, accessibles, necessitades de millora, etc.

 

La proposta de Compromís és ubicar aquest centre públic que alberg nombroses entitats i col·lectius en el terreny municipal costat del jardí Victòria Kent de 11.074 m2, també al costat de les instal·lacions esportives i la piscina coberta del barri. Per a la construcció d’aquest centre es necessitaria canviar la clau del sòl en el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) d’educatiu-cultura a sociosanitària.

 

L’objectiu que persegueix Compromís amb aquesta proposta és, com ha explicat Mollà, “no només comptar amb millors instal·lacions veritablement adaptades, ampliables i accessibles, sinó que fomentaria la col·laboració entre associacions”.La candidata a l’Alcaldia també s’ha referit al personal especialitzat que necessiten els col·lectius i entitats que moltes vegades sufraguen elles mateixes i la fórmula proposta de centre públic sociosanitari és tant de continent com del contingut.

 

A la reunió han acudit les associacions AEBHA (Asociación de Espina Bífida Hidrocefálica de Alicante), Adacea (Asociación Daño Cerebral Adquirido), Aemec (Esclerosis Múltiple), Aiteal (Asociación Ilicitana Trastornos Espectro Autista y Lenguaje) i l’Associació de Parkinson Elche també l’edil de Mobilitat i l’edil de Participación, Esther Díez i Felip Sánchez i la diputada il·licitana en l’actual legislatura, Marian Campello.