Mollà: “El Consell ha d’assumir una enganyifa més del Partit Popular en matèria de residus”

Una sentència condemna a la Generalitat per la rescissió del contracte de les obres de segellat de l’abocador il·licità, El Puntal del Bubo en l’època en la qual la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, estava al capdavant de la Conselleria

La portaveu del grup municipal de Compromís per Elx i diputada a les Corts Valencianes, Mireia Mollà, ha denunciat “la nefasta gestió del PP en matèria de residus després de la intervenció en el ple de les Corts de la consellera d’Agricultura i Medi Ambient, Elena Cebrián, que ha fet públic que una vegada més la Justícia assenyala la irresponsabilitat i l’opaca gestió del Partit Popular en qüestió de residus, en aquest cas, amb les obres de segellat de l’abocador El Puntal del Bubo a Elx”.

L’abocador del Puntal de Bubo, situat al costat del Pantà d’Elx, va iniciar les obres de segellat i restauració mediambiental en 2011 amb un Pla Confiança de la Generalitat Valenciana i dotat amb 1,7 milions d’euros. Aquests treballs mai van ser finalitzats pels impagaments de la Conselleria d’Infraestructures Territori i Medi Ambient, en aquell moment en mans de l’actual presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig. Davant d’aquesta situació, l’empresa encarregada del segellat de l’abocador pausà els treballs, va entrar en concurs de creditors i l’exconsellera Bonig va efectuar la rescissió del contracte de les obres al·legant incompliment de l’adjudicatària.

Per a Mollà,”resulta inassumible que la mateixa Generalitat adjudique l’obra i que després oblide les seues responsabilitats contractuals com no efectuar els pagaments a l’empresa encarregada de la seua execució, deixant abandonada una obra tan important com és el segellat de l’abocador i la recuperació vegetal del seu entorn. Els que deien ser els amics dels empresaris, els que venien a gestionar, van obviar les seues responsabilitats contractuals sent l’administració pública la que va enfonsar als proveïdors amb els seus impagaments“.

“Ara, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana condemna per aquesta decisió a la Generalitat a acabar les obres que seran molt més costoses per la degradació de l’espai durant tots aquests anys”, ha explicat la portaveu qui també ha assenyalat “la ironia d’aquest pla estrella de l’expresident Francesc Camps, denominat Pla Confiança, per a després no efectuar els pagaments a les empreses que van confiar en la seua administració i portar-les a la ruïna. Encara que van anar més enllà i la que fou consellera Isabel Bonig va dictaminar la resolució en 2014 per la qual es resolia el contracte i a més sol·licitava indemnització a l’empresa per danys i perjudicis. Doncs bé, ara és la Justícia qui dictamina, dóna la raó a l’empresa i assenyala a l’administració valenciana com l’única responsable, el que suposarà el desemborsament de prop de 700.000 euros de les arques públiques de la Generalitat”, ha sentenciat Mollà.

Arxivat en: elx, medi ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *