Compromís exigeix a la Diputació que pare de marginar Elx i complisca el compromís d’incloure a les pedanies il·licitanes

El grup municipal de Compromís per Elx presenta una moció al ple de gener per reiterar a la Diputació d’Alacant a que participe en el Fons de Cooperació Municipal de la Generalitat Valenciana de la manera que ho ha de fer entenent el nostre grup que l’organisme provincial “segueix discriminant en el repartiment de fons públics i subvencions que organitza amb els recursos també dels il·licitans i les il·licitanes, tenint una eina amb criteris de repartiment objectius com és aquest fons i que amb la negativa de la Diputació a participar, Elx perdem 700.000 euros i aquest any a més anuncia una quantia reduïda de 185.000 euros “, ha assenyalat la portaveu del grup municipal, Mireia Mollà.

L’aportació de la Diputació és insignificant ia més es tracta d’inversions financerament sostenibles el que significa que estan condicionades i tenen un caràcter finalista al contrari que passa amb els Fons de Cooperació Municipal del Consell. Una quantia que s’allunya considerablement dels 700.000 euros que pertanyen, adjudicant-se solament 185.000 euros. César Sánchez utilitza així la institució provincial de manera arbitrària i aquest fet no és més que una maniobra per constrènyer als ajuntaments que s’afegeix a les infrainversions i l’infrafinançament de l’Estat governat pel Partit Popular de Mariano Rajoy.

Això no és una novetat, el Fons el va crear el Partit Popular en un acord en el 1999 però mai el va dotar de pressupost ni va veure la llum. Com explica la portaveu, “el Govern del Botànic és el primer que dota de pressupost aquest fons, un fons de cooperació que està definit pel mateix Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana, el marc legal més important del nostre territori, encara que no és estrany que el Partit Popular, en aquest cas del president provincial, César Sánchez,  obvie la llei”, ha conclòs Mollà.

Arxivat en: corrupció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *