Moció de Compromís per resoldre els problemes acústics dels veïns de les Vallongues provocats per l’A-7

El grup municipal de Compromís per Elx porta al Ple d’octubre una moció per exigir al Ministeri de Foment les actuacions pertinents per a l’eliminació del soroll provocat per l’autovia A-7 en el tram que afecta els veïns i veïnes de la pedania de les Vallongues. Aquests veïns manquen de mitjans protectors i pateixen nivells de soroll excessius com determina l’estudi de mesurament sonomètric realitzat per la Policia Local i que indica que els nivells de soroll existents són superiors als màxims permesos.

Per això, Compromís per Elx sol·licite l’elaboració d’un informe als tècnics municipals que corresponga d’acord amb l’estudi de la Policia Local per a remetre a Foment i exigir les mesures i actuacions necessàries per solucionar aquesta problemàtica.

L’autovia A-7 transcorre pel termini municipal d’Elx, sent aquesta via per la seua densitat de trànsit un motiu de contaminació acústica. És per això que en diversos punts de l’autovia en els que n’hi ha cases adjacents, el Ministeri de Foment, propietari de la infraestructura, ha instal·lat panells acústics que redueixen i amorteixen la contaminació acústica. Malauradament no totes les cases compten amb eixa protecció acústica i el soroll generat provoca molèsties que afecten la salut i al dret a la intimitat de les persones que les habiten.

És el cas d’aquestes cases pertanyents a les Vallongues, que pese a la seua proximitat a l’A-7, manquen de mitjans i pateixen nivells de soroll excessius. Veïns i veïnes de la partida denuncien la situació, que declaren incomprensible, donat que, com s’ha exposat anteriorment, el Ministeri de Foment sí que hi ha instal·lat panells acústics en altres trams de cases. 

Arxivat en: accessos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *