Mollà: “És un pas més per desenvolupar l’ampliació del sòl industrial del nostre municipi i que suposarà un gran benefici per l’economia local”

La comissió d’Avaluació Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient i Canvi Climàtic ha donat llum verda en una reunió mantinguda ahir al Document d’Abast per ampliar el Parc Empresarial d’Elx.

“Es tracta d’una requalificació de prop de 500.000 metres quadrats de creixement. La zona proposada presenta unes característiques molt poc conflictives per portar a terme aquesta modificació”, ha manifestat el secretari autonòmic de Medi Ambient, Julià Álvaro, qui ha apuntat que “el document explica quines han de ser les característiques de l’estudi que hauran de presentar els promotors per continuar amb la tramitació i es marca com a principal observació possibles problemes d’inundabilitat en una zona concreta a justificar que han de ser resoltes adequadament”.

Per a la portaveu del grup municipal de Compromís per Elx i diputada en les Corts, Mireia Mollà, “és una molt bona notícia la que ens arriba des de la Conselleria de Medi Ambient. Estem un pas més a prop de l’ampliació del sòl industrial del nostre Parc Empresarial, considerat com un node molt important en l’activitat econòmica del territori valncià. El nostre municipi compta amb un gran teixit empresarial i productiu al qual s’ha de afegir la futura ampliació del Parc Empresarial per la instal·lació de noves empreses, o la possible ampliació de Tempe, que aconseguiran enfortir l’economia del municipi i oferirà noves oportunitats laborals als il·licitans i les il·licitanes.

En juliol la Conselleria va dictar una resolució que acordava la tramitació d’urgència d’aquesta ampliació reduint els terminis establerts pel procediment ordinari a la meitat al existir un gran interès públic. Quatre mesos després la Comissió d’Avaluació Ambiental resol favorablement.

Elx Parc Empresarial és considerat un dels nodes d’activitat econòmica més importants de l’Estratègia