Compromís per Elx felicita a la Ciutat de València per aconseguir la declaració de Patrimoni Immaterial de les seues Falles

«No podem estar més orgullosos de la nostra identitat cultural». La portaveu del grup municipal de Compromís per Elx i diputada en les Corts, Mireia Mollà, ha manifestat la seua alegria i vol felicitar a tots els valencians i a totes les valencianes pel reconeixement que la UNESCO atorga avui a les Falles de València com a Patrimoni immaterial de la Humanitat.

«Amb aquest reconeixement, la Comunitat Valenciana engronsa el llistat de patrimonis de la humanitat. Uns nomenaments que sense cap dubte ens faran projectar-nos’en fora del món com a un lloc de referent cultural, turístic i també natural». Ha assenyalat la portaveu, qui ha recordat que «també avui fa 16 anys la Unesco declarava Patrimoni Natural al Palmerar il·licità, és una coincidència que ens encanta, poder celebrar dos patrimonis valencians el mateix dia».

A més del Palmerar, el municipi d’Elx compta amb La Festa, o Misteri d’Elx, com a patrimoni immaterial, i el Museu de Puçol, catalogat en el Registre de Pràctiques Exemplars del Comité per la Salvaguarda del Patrimoni Immaterial de la Unesco.

«Des d’Elx, la nostra més sincera enhorabona a totes i a tots els que han treballat per fer possible aquest reconeixement, als que han mantingut vives les tradicions i també donar l’enhorabona a l’Ajuntament de València, perquè avui és un dia gran per a ells i elles».

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *