Compromís portarà a Ple una moció de la PAH per sol·licitar al Consell major urgència en la tramitació de la Llei d’Habitatge

El grup municipal de Compromís per Elx portarà al Ple de novembre una moció de la PAH (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca) per sol·licitar “la tramitació urgent de la Llei d’Habitatge en la Comunitat Valenciana que resolga d’una vegada tots els problemes d’emergència social”.

Des de Compromís per Elx volem que la PAH tinga veu en el saló de Plens i per això hem registrat la seua moció perquè siga debatuda en el Ple de novembre, una iniciativa que esperem que compte amb el suport de tots els grups municipals, perquè el que demana en definitiva és el dret de tot ciutadà i ciutadana a accedir a un habitatge i a tindre unes condicions de vida dignes.

La plataforma considera imprescindible la urgència en la tramitació d’aquesta norma que ell Govern valencià ja té en marxa, i incloguen mesures perquè la Llei de Funció Social de l’Habitatge assente les bases sòlides per donar una solució definitiva del dret humà i constitucional que és l’habitatge.

El Govern valencià ha donat la màxima prioritat a la tramitació de la Llei de Funció Social de l’Habitatge amb la qual pretén fer efectiu el dret de les persones a un habitatge assequible i digne, i entenem que les mesures que proposa la PAH en la seua moció vénen a contemplar el treball que està realitzant el Consell i contribueixen a fer de l’accés a l’habitatge un dret que no torne a trencar-se“, ha explicat la portaveu adjunta de Compromís per Elx, Esther Díez.

En aquest sentit, Compromís instarà a l’Ajuntament que acorde exigir una llei que contemple la paralització dels desnonaments hipotecaris i per lloguer a famílies que no tinguen alternativa habitacional. També que incloga l’oferta de lloguer social dels bancs i les grans immobiliàries, el reallotjament per part de les administracions públiques de les famílies en risc d’exclusió, així com un lloguer social concorde amb els ingressos de la unitat de convivència.

A més de mesures contra la morositat de les llars “per causes sobrevingudes des de la crisi”. La creació d’un parc públic de cases de lloguer social en el qual la banca assumisca part de la seua responsabilitat o la creació de mecanismes per garantir l’accés a la llum, l’aigua, el gas o la Internet a famílies d’exclusió social.

Una altra de les propostes és millorar la protecció dels deutors com consumidors i sol·licitar a les Corts Valencianes que insten al Govern central a fer els canvis necessaris que faciliten el dret a l’habitatge en les lleis de competència estatal.

Arxivat en: derechos, elx, humanos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *