Moció de Compromís per exigir al govern Central la priorització del Corredor Mediterrani

Compromís per Elx portarà al Ple d’octubre una moció perquè l’Ajuntament d’Elx exigisca al Ministeri de Foment la priorització del Corredor Mediterrani en la seua totalitat com a infraestructura imprescindible per al desenvolupament econòmic de la Comunitat Valenciana i sobretot el sud de l’arc Mediterrani.

Així com, la posada en marxa de les obres del tercer carril per a mercaderies del Corredor Mediterrani al llarg de la Comunitat Valenciana sense més dilacions, ni excuses administratives o de finançament. A més de reclamar al Ministeri de Foment les inversions necessàries referides a la nostra localitat en relació a aquesta infraestructura i un impuls a aquesta via de desenvolupament comercial i territorial.

Segons la portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Mireia Mollà, “el Corredor Mediterrani és una infraestructura necessària per a la revalorització de la localització en un context estratègic com l’euro-regió mediterrània; per la xarxa urbana de ciutats i àrees metropolitanes que el sustenta i el seu paper en l’economia del futur i per la tendència global a la re-regionalització de la producció. La posada en marxa en els terminis establerts és essencial per a frenar la pèrdua d’avantatges competitius i avançar en la qualitat dels serveis en totes les activitats econòmiques”.

“Ens sobren arguments”, continua Mollà, “les quatre autonomies que integren l’eix Mediterrani -la Comunitat Valenciana, Catalunya, Múrcia i Andalusia- representen quasi el 50% de la població espanyola, aporten el 47% del PIB, suposen el 47% del teixit productiu, registren el 46% de l’ocupació i realitzen el 51% de les exportacions de béns, per la qual cosa precisem urgentment comptar amb un calendari i una data de finalització de la infraestructura”.

És un fet que la Comunitat Valenciana ha passat de ser la segona CCAA exportadora, després de Catalunya, a ser la quarta, darrere d’Euskadi i Andalusia. L’eix mediterrani suporta, encara així, en eixes condicions de marginació programada el 50% de les exportacions de l’Estat Espanyol, el 44,43% del PIB i el 47,21% de la industria manufacturera de l’Estat.

Per altra banda, el Govern Central no escatima en subvencions i en inversions cap al Corredor Central, sense justificar si és convenient o no.

Per a Compromís per Elx, la política d’infraestructures del Ministeri de Foment està totalment en contra dels interessos dels valencians i valencianes i dels il·licitans i les il·licitanes. També va en contra de la vertebració territorial i econòmica de la Comunitat Valenciana, un fet que se suma a la manca d’inversions que patim i a l’infrafinançament autonòmic.


Arxivat en: accessos, aeroport, exportacions, General, Transport Públic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *