Redescobrir Elx a través de les Festes d’Agost

Ja estan ací les Festes d’Elx, període en què la ciutat s’il·lumina de nit i de dia, moment en el qual els carrers s’omplin d’olor a pólvora i del sabor de la nostra gastronomia. Intensos dies en els quals les il·licitanes i els il·licitans ixen al carrer a redescobrir Elx des de les arrels, a través de les Festes d’Agost.

Des de l’Ajuntament d’Elx convidem a tota la ciutadania a gaudir de les activitats que entre tots junts i amb molta il·lusió hem preparat. Elx proposa nombroses celebracions i actes perquè tots junts puguem gaudir i conéixer els orígens del nostre municipi, la seua rica història, passant des del Període Iber fins a l’època del poderio musulmà i la conquista de Jaume I ‘El Conqueridor’, sense oblidar-nos’en del descobriment de la Dama d’Elx, troballa que celebra el seu 119 aniversari aquest mes.

A més, és el moment de gaudir novament del nostre gran llegat cultural i patrimonial, el Misteri d’Elx, que com cada any congrega a milers de persones en les seues representacions, una de les més importants joies valencianes, una obra magistral que no ha perdut la seua essència al llarg dels segles.

I aquestes Festes d’Agost, hem volgut que siguen més participatives i brindar l’oportunitat a la ciutadania de gaudir de les desfilades de la Gran Xaranga, les entrades Mora i Cristiana, i el Misteri d’Elx, des de la tribuna municipal reservada a autoritats i convidats. S’hi han sortejat 180 localitats entre la ciutadania i s’hi han registrat més de mil sol·licituds. Hem volgut fer més participatives les festes i que els ciutadans les visquen des d’un altre punt de vista.

Estem preparats per gaudir del gran elenc d’activitats i celebracions, i per rebre als turistes que hagen decidit visitar-nos durant les festes i aconseguir que els turistes es convertisquen en els prescriptors de la nostra terra.

Elx no és solament ciutat, és tradició i és costum. Les cercaviles i els petards donaran soroll a tots els racons del nostre “poble”, l’Associació de Moros i Cristians els omplirà d’espectacle i la Federació de Festejos Populars i la Unió de Festers del Camp d’Elx, a través de les reines i les dames d’Elx, seran les millors representants de la nostra ciutat en aquestes dates.

I si existeix un nom capaç que siga capaç de traspassar fronteres i oferir el millor dels atractius, tant a turistes com a locals, sense dubte és Elx. La nostra “Nit de l’Albà”, declarada Festa d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana en 2014, és reconeguda a escala internacional per ser la data en la qual la nit es converteix en dia, il·luminada pels milers de coets que es llancen des dels diferents terrats, tant públics com privats.

Us convidem a tots i a totes a gaudir de les Festes d’Elx al costat de la família i els amics, i d’una manera responsable, cuidant del nostre entorn, respectant a tots i fent un consum d’alcohol responsable. Bones Festes d’Elx!

Arxivat en: elx

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *