El grup municipal de Compromís per Elx portarà al pròxim Ple una moció per a instar al govern Central a la supressió de les diputacions provincials. Ja ha passat en altres poblacions que, evitant aquest nivell administratiu, han reduït el cost del funcionament i han optimitzat els recursos.

Segons la portaveu adjunta del grup municipal, Esther Díez, “les diputacions provincials han estat massa sovint utilitzades pels partits majoritaris com un instrument  al servei de l’expansió del domini polític del seu partit, quan no s’han fet servir per als interessos personals com ho demostren les imputacions de presidents de les tres institucions provincials valencianes: Jose Joaquín Ripoll per la d’Alacant, Alfonso Rus per la de València i Carlos Fabra –aquest ja condemnat i empresonat- per la de Castelló”.

Continua Díez, “la crisi econòmica ha posat damunt de la taula la necessitat de retallar despesa i burocràcia en la gestió pública i simplificar l’entramat administratiu. És raonable i desitjable que totes les administracions exercisquen només aquelles competències que tinguen assignades per tal d’evitar duplicitats innecessàries”.

Per tot això, presentem la proposta d’acord perquè l’Ajuntament d’Elx inste al govern Central a iniciar els tràmits necessaris, per a suprimir les Diputacions provincials per ser aquestes institucions innecessàries, per  evitar duplicitats i ser  excessivament costoses per a l’erari públic.

Així com prendre les decisions oportunes per tal de què es mantinguen els serveis que les diputacions presten als municipis i al mateix temps instar a la Generalitat Valenciana a desenvolupar de manera immediata la Llei de Comarcalització considerant el trasllat dels serveis que les diputacions ofereixen als ajuntaments a les mancomunitats o organismes similars.

En tant en quant aquest procés es du a terme s’arbitraran les mesures per a què els mateixos governs autonòmics, mitjançant les delegacions territorials i els serveis territorials de les diferents conselleries, assumisquen aquests serveis i el personal adscrit a ells.