El regidor de Compromís per Elx de Medi Ambient i Medi Rural a l’Ajuntament d’Elx, Antonio García, ha preguntat a la Comissió Europea a través de l’eurodiputat de Primavera Europea, Jordi Sebastià, què seguiment està realitzant Europa de la plaga del morrut roig en la zona del Mediterrani.

Comptant que Elx i Oriola són els dos municipis que concentren el nombre més gran de palmeres, el Palmerar d’Elx considerat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i el d’Oriola com el més gran d’Europa, García vol saber “què mesures està aplicant l’organisme comunitari per a detenir la plaga”. A més, demana un seguiment exhaustiu de la mateixa, que s’articulen les directrius pertinents per a lluitar des de totes les administracions i que es gestione un protocol d’actuació europeu que abaste també les zones no afectades.

Segons dades de Conselleria, assenyala el regidor, “més de 133.700 palmeres han estat tallades en el període de 2011-2014 al municipi il·licità i l’única resposta hui en dia és tallar els exemplars i posar unes directrius un poc més flexibles respecte a les importacions. Demanem una major implicació d’Europa en la lluita contra el morrut i que la política no es base solament en la destrucció”.