La candidata de Compromís a l’alcaldia, Mireia Mollà, ha anunciat hui les propostes “per a que tornem a recuperar des de les institucions la defensa d’este patrimoni tan valuós que és el valencià, marginat conscientment a Elx pel PP de Mercedes Alonso“.

Mollà ha continuat “tenim la gran sort de comptar amb una llengua que forma part del nostre patrimoni cultural i històric, que les institucions han de defendre i promocionar i posar-la a disposició dels ciutadans d’Elx; la política deu de donar exemple i per tant s’ha de normalitzar el seu ús a l’Ajuntament“.

Per això, Mollà ha apuntat que “és indispensable una major col·laboració amb les institucions educatives i lingüístiques que promocionen el valencià per poder realitzar campanyes de conscienciació i promoció del valencià en sectors com el fester, cultural, associatiu, esportiu, comercial i turístic“.

Ha seguit Mollà “a més s’ha d’aplicar el Reglament de Normalització Lingüística de l’Ajuntament d’Elx i obrir una Nova Oficina de Promoció Lingüística, i molt important, impulsar l’escolarització en la línia en valencià per a tota aquella demanda que hui no troba resposta“.

Ha conclòs Mollà “l’Ajuntament ha de posar en valor el valencià com a ferramenta de comunicació entre els nostres veïns i veïnes, com a part del nostre patrimoni cultural i lingüístic i donar-li la importància que es mereix en l’educació i l’administració“.