Compromís proposa la rehabilitació del patrimoni cultural d’Elx

La candidata de Compromís per Elx a l’Alcaldia, Mireia Mollà, ha plantejat hui que “Elx compta amb un vast patrimoni cultural que és necessari mantindre i recuperar, per això proposem un Pla de rehabilitació del Patrimoni històric que contemple la recuperació d’edificis singulars per a utilitzar-los com a dotacions públiques, culturals i socials principalment; també aprofitar el nostre Palmerar per a difondre la cultura de l’Oasi vinculada a este patrimoni“.

També ha recordat que, com ja hem reivindicat des de Compromís “qualsevol projecte de desenvolupament del patrimoni cultural i històric del municipi ha de contemplar la tornada de la Dama d’Elx; és per això pel que proposem la creació d’un centre cultural de l’art i la història ibera el reclam principal de la qual siga la Dama, i impulsar a més altres importants jaciments històrics com L’Alcúdia

Ha continuat Mollà “per a fer d’Elx la capital de la cultura i l’art iber fa falta a més tota una estructura que ara mateix no existeix com per exemple el nomenament d’un arqueòleg municipal i realitzar convenis de col·laboració amb la UMH i la Universitat d’Alacant, posant a disposició de les universitats i investigadors el patrimoni històric i cultural del municipi“.

Mollà ha apuntat que “som un poble molt ric en passat i present cultural, Elx necessita d’un pla estratègic que pose en valor els elements culturals i patrimonials en cada un dels barris i pedanies del municipi, així com la protecció i recuperació de les nostres tradicions culturals“.

Mollà ha conclòs que “des de Compromís entenem la cultura com un dret ciutadà, que a més representa un sector estratègic per al desenvolupament econòmic d’Elx i un jaciment d’ocupació de qualitat, amb valor afegit i sostenible“.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *