La candidata de Compromís a l’Alcaldia d’Elx, Mireia Mollà, ha proposat hui “un mecanisme de control i seguiment dels contractes que realitze l’Ajuntament d’Elx per tal d’assegurar que les adjudicacions de serveis que es facen a tercers complisquen realment les condicions estipulades en el contracte”.

 

Mollà ha realitzat estes declaracions durant la roda de premsa que ha oferit hui i en la que també han estat presents Antonio García i Felip Sànchez, número dos i tres de la candidatura, respectivament.

 

La candidata a la Alcaldia ha destacat que“l’Ajuntament d’Elx signa contractes d’obres, de serveis, de subministrament, de gestió de serveis públics, fa concessions administratives i signa altres contractes privats sobre els quals es pot trobar informació sobre els procediments en la pròpia web municipal, però no tenim massa informació sobre el nivell d’acompliment dels esmentats contractes i concessions”.

 

“Sense anar més lluny fa només uns dies les treballadors d’una de les contractes de neteja dels col·legis d’Elx explicaven amb dades clares que l’empresa no estava realitzant les hores de neteja que havien estipulat en el contracte, una mostra de que este equip de govern no estava vigilant si el contracte s’estava complint”, ha destacat.

 

Mireia Mollà ha assegurat que “l’equip de govern ha de fer un seguiment dels serveis que contracta i veure si s’estan proveint de manera correcta, doncs cal recordar que estes empreses es contracten amb diners públics, diners que són de totes i tots”.

 

Per tant, la candidata a l’Alcaldia ha explicat que“el que proposem és que l’òrgan corresponent, a través del tècnic responsable, elabore un document d’avaluació sobre compliment dels objectius encomanats i la qualitat del servei prestat en finalitzar cada any de vigència del contracte que després siga exposat en comissió”.

 

“Esta mesura anem a registrar-la ja en format de moció i també la incorporem a les nostres propostes de govern, aprofundint així en el concepte de responsabilitat social que hem incorporat al nostre programa per tal de garantir uns governs amb principis ètics i que es vegen obligats a rendir comptes a la ciutadania”, ha destacat.