La candidata a l’Alcaldia d’Elx per Compromís, Mireia Mollà, ha explicat que “des de la nostra formació estem portant hui a terme una ciberacció en la que proposem noms de dones que entenem que podrien donar-se als carrers del nostre municipi”.

 

Mollà ha explicat que “a Elx, igual que a la majoria de municipis, les vies públiques porten sobretot noms d’homes destacats de la història, un fet que correspon a la discriminació i manca de visibilitat que venim patint les dones als llarg de segles i, en este sentit, hem proposat noms de dones que mereixen un reconeixement per la seua activitat, ja que existeixen, i moltes”.

 

“L’acció, amb motiu del Dia de la Dona el pròxim 8 de  març, l’estem realitzant a través de la xarxa social twitter amb el hashtag #ElxEnFemení i ja portem recollides nombroses propostes, pel que animem a la ciutadania a seguir fent les seues aportacions”, ha assenyalat.

 

Entre els noms proposats fins ara podem destacar:Gudie Lawaetz, cineasta que va difondre el Misteri d’Elx; Gloria Miñana, primera metgessa d’Elx; l’escriptora Lola Puntes, Assumpció Ibarra, filantropa i posseïdora de la col·lecció arqueològica d’Aurelià Ibarra; Concepción Aleixandre, científica valenciana; Mariana Pineda, destacada en la defensa dels drets de les persones al segle XIX;Malala Yousafzai estudiant, activista i bloguera paquistanesa, guanyadora del Nobel de la Pau en 2014 i Rosalind Franklin l’autèntica descobridora de l’ADN.

 

Alhora, s’han proposat: la pintora Frida Khalo;Rachel Carson, iniciadora del moviment ecologista; la filòsofa i científica Hipàtia d’Alejandria, la defensora dels Drets Humans Rigoberta Menchú o l’artista i activista social Maya Angelou, entre moltes altres. A més, s’ha proposat la recuperació d’un carrer per a Dolores Ibarruri i per a Lucrecia Pérez, eliminats per este equip de govern.

 

Per a Mireia Mollà, “no hi ha una manca de dones destacades a la nostra història, el que falta és la voluntat política de donar visibilitat a les dones, en un món on l’esfera pública ha estat dominada per una mirada masclista i, per això, des de Compromís per Elx seguim defensant la necessitat de que el nostre Ajuntament integre la lluita per la igualtat des d’una perspectiva transversal”.