La candidata a l’Alcaldia d’Elx per Compromís, Mireia Mollà, i el número dos de la candidatura, Antonio García Díez, es van reunir ahir amb el secretari general de Comissions Obreres a la comarca, Martín Carpena, i el secretari general d’UGT, Ismael Senent, per abordar propostes per a generar ocupació en el nostre municipi.

 

Durant l’encontre, els representants sindicals i els candidats de Compromís coincidiren en la necessitat de dirigir els esforços de les administracions a generar ocupació de qualitat, front al model de treball precari que predomina en l’actualitat. En este sentit, destacaren que el govern local té a la seua mà establir requisits a l’hora de contractar serveis en els que es contemplen, entre altres qüestions, les bones pràctiques dins de les empreses.

 

Alhora, sobre les contractes municipals, es va destacar la importància de que l’Ajuntament garantisca el bon funcionament dels serveis contractats.

 

Una de les qüestions fonamentals que es va abordar la reunió va ser la necessitat de que el govern local recupere el diàleg amb els sindicats, les organitzacions veïnals i altres representants dels ciutadans i ciutadanes a l’hora d’elaborar les polítiques econòmiques i socials del municipi, un punt al que Mireia Mollà es va comprometre per considerar-lo la base de qualsevol bon govern.
Respecte a les bosses d’ocupació creades per l’equip de govern, els representants sindicals i els de Compromís coincidiren en què els processos de selecció de personal han de seguir un mètode transparent i en què ja existeix un servei oficial per als demandats d’ocupació, que és el Servef.