El diputat de Compromís-Equo en el Congrés, Joan Baldoví, ha explicat hui que“un any més els Pressupostos Generals de l’Estat tornen a discriminar Elx  i al conjunt dels valencians i valencianes, que rebem 86 euros de fons menys que la mitjana estatal, pel que hem presentat un conjunt d’esmenes per revertir esta situació injusta”.

 

Baldoví ha realitzat estes declaracions durant la roda de premsa que ha oferit hui a Elx, junt a Antonio García Díez, membre de l’executiva local.

En este sentit, el diputat de Compromís-Equo ha apuntat que“la província d’Alacant se situa en el número 33 pel que fa al rànquing d’inversió per habitant i Elx només rebrà una partida per a l’estació de l’AVE i una altra per a la finalització de les obres de la ronda sud, de manera que no hi ha cap altra inversió per a projectes estratègics”.

 

“Els tres anys de govern del PP no han fet més que empitjorar la discriminació que ja veníem patint i, en este sentit, des de Compromís, amb només un diputat, hem presentat en total esmenes per valor de prop de 900 milions d’euros, per tal de reclamar unes inversions que entenem que són necessàries per a la reactivació de la nostra economia”, ha apuntat.

Per la seua banda, Antonio García Díez ha indicat que“des del col·lectiu de Compromís per Elx hem traslladat a Joan Baldoví set esmenes per valor de 31,1 milions d’euros per tal de que el Govern central desenvolupe al nostre municipi actuacions que considerem que són necessàries en els àmbits de les infraestructures, la cultura i el Medi Ambient”.

 

“En concret, hem presentat una esmena d’un milió d’euros per començar el projecte de connexió per tren de l’aeroport de l’Altet, una actuació que portem molt de temps reclamant i que és vital per un aeròdrom de la importància del nostre, i també hem demanat un milió d’euros per al projecte d’electrificació i desdoblament de la línia de Rodalies i soterrament al seu pas per nuclis urbans”, ha apuntat.

García Díez ha explicat, al mateix temps, que“hem sol·licitat que la partida per a la ronda sud augmente fins els 13 milions d’euros, per a que les obres puguen concloure l’any que ve i no en 2016 i hem reclamat 10 milions d’euros per a que es porten a terme d’una vegada les obres d’instal·lació del reg per goteig en la part que falta del Camp d’Elx”.

 

“Reivindiquem alhora una partida de tres milions d’euros per a la lluita global contra el morrut roig i, per altra banda, demanem que les ajudes a l’exportació, que tant afecten al sector del calçat, tornen a ser de 35 milions d’euros, com en l’any 2011”, ha detallat.

A més, García Díez ha assenyalat que“tornem reclamar una inversió de tres milions d’euros per al retornament de la Dama d’Elx i creació del museu d’Art Iber i sol·licitem que es torne a recuperar una partida específica de 23.000 euros per al Misteri d’Elx”.