La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha proposat hui que “l’equip de Mercedes Alonso faça públiques les despeses de la caixa fixa de l’Ajuntament d’Elx per a que tota la ciutadania puga saber en què han gastat estos diners que l’administració local té reservats per a atendre despeses de funcionament pròpies i no despeses de caràcter personal dels membres de l’equip de govern”.

 

Mollà ha indicat que “entenem que per a fer del nostre un Ajuntament més transparent cal que este equip de govern, així com els futurs governs locals, publiquen les factures que justifiquen l’ús de la caixa fixa, i així evitar un ús fraudulent d’estos diners”.

 

La portaveu local ha assenyalat que “esta mesura és especialment important després que haguem comprovat com diferents governs utilitzen la caixa fixa com una caixa ‘black’, amb la que els seus membres fan ús d’estos diners per a benefici personal i no de l’administració a la que representen”.

 

“Cal recordar que de la caixa fixa de Presidència de la Generalitat es van pagar aliments per al putxero o fins i tot habitacions dobles d’hotel en diferents ciutats, unes despeses que fins l’exercici 2012 arribaven als 600.000 euros i que continuen suposant una enorme quantitat de diners públics”, ha assenyalat.

 

En este sentit, Mireia Mollà ha recordat que “després d’una denúncia de Compromís, la justícia ha obligat al Govern valencià a detallar totes les despeses de la caixa fixa, però de moment el PP segueix negant-se a facilitar totes estes dades, segurament per l’escandalós ús que hauran fet d’estos diners”.

 

“Per tant, Mercedes Alonso té ara en la seua mà demostrar que no ha seguit l’exemple dels seus companys a València fent mal ús de la caixa fixa amb la publicació d’estes dades, però si es nega a fer-ho entenem que vol ocultar els pagaments indeguts que l’equip de govern haja pogut fer d’estos diners públics”, ha ressaltat.

 

La portaveu de Compromís per Elx ha assegurat que“ara que van a presentar-se els pressupostos de 2015 i la liquidació de 2014, entenem que és el moment oportú per a que Alonso i el regidor d’Hisenda, Manuel Latour, facen públiques estes despeses i informen a la ciutadania de en què han gastat els diners que són de totes i tots”.