Compromís demana que es diga d’una vegada el pressupost del pla d’acció contra el morrut

La diputada i portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha tornat a indicar hui que “volem que l’equip de govern ens aclarisca d’una vegada amb quin pressupost compta el pla d’acció contra el morrut roig que, en teoria, va acordar desenvolupar junt a la Generalitat Valenciana i el Govern central fa un mes”.

Mollà ha apuntat que “volem saber si esta actuació, que tant de temps ha tardat en arribar i que és vital per acabar amb la plaga, va a ser realment decidida i no només una declaració de bones intencions, doncs per acabar amb el morrut necessitem l’acció coordinada de l’administració autonòmica i estatal i que ambdós governs aporten els fons necessaris”.

Per tant, la portaveu ha assenyalat que “el finançament del pla és el primer punt que hauria d’haver explicat el regidor de Via Pública, Manuel Rodríguez, per a que coneguerem realment l’abast de l’actuació, que ha de posar-se en marxa de manera urgent” i ha afegit també que “en lloc d’això es dedica a muntar parcs multiaventura en horts sense saber l’afecció que tindrà en el medi”.

D’altra banda, Mireia Mollà ha explicat que “el pròxim dimecres, durant el ple de Les Corts Valencianes, realitzarem una interpel·lació, que hem dirigit al vicepresident del Consell i conseller d’Agricultura, José Císcar, per a que explique la política del Govern valencià en la lluita contra el morrut roig, una tasca que és precisament competència autonòmica i sobre la que la Generalitat ha de donar explicacions”.

A més, la diputada de Compromís ha destacat que “tornarem a registrar una pregunta parlamentària per a que el Consell ens explique per què no reuneix des de 2006 al Patronat del Palmerar, un òrgan que hauria de convocar-se com a mínim una vegada a l’any, i que la Conselleria de Cultura ignora absolutament tot i l’amenaça que pateix durant els últims anys este tresor natural declarat Patrimoni de la Humanitat”.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *