El pròxim dilluns 17 de març tindrà lloc en Elx un debat entre els candidats a les primàries que Compromís ha organitzat per escollir els seus representants en la llista electoral per a les eleccions europees que se celebren el 25 de maig. L’acte tindrà lloc a les 19.30 hores en el Casal Jaume I d’Elx, carrer Sant Jordi, 2.

Es tracta d’un debat de caràcter obert en el que s’anima a tots els il·licitans i il·licitanes a participar, ja que precisament estes primàries busquen obrir els processos electorals de Compromís a tota la ciutadania. De fet, les persones que s’han inscrit al cens, podran escollir tant el cap de llista com la resta de la candidatura.

Cal recordar que 11.577 són les persones que s’han registrat a este cens per participar del procés de primàries. A més, la votació es pot realitzar per diferents sistemes: del 14 al 20 de març es pot votar per correu, del 17 al 19 té lloc la votació on-line i el 21 de març se celebren les votacions presencials en les diferents seus de Compromís. Tota la informació sobre el procés de primàries està disponible a primaries.compromis.net.

Els candidats per al cap de llista són cinc: Jordi Sebastià, Enric Bataller, Isabel Martín, Pedro Sánchez i Julià Alvaro. Quant la resta de la candidatura, que també es triada en estes primàries, els membres que s’han presentat són, a més de Martín, Sánchez i Àlvaro que també es presenten en esta llista, : Dolores Ripoll, Pilar Calpena, Vicente Torres, Josep Miquel Aparicio, María Luz Monllor, Joana Pascual, Anna Climent, Anna Perpinyà, Mònica Àlvaro, Antonio García, Albert Furió, Vicent Xavier Vila, Carles Pineda i Reis Gallego.