La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha demanat al regidor d’Hisenda, Manuel Latour, “que explique quines partides pensa retallar per complir el pla de reducció del deute que vol presentar a la Generalitat Valenciana, ja que les xifres que proposa només poden aconseguir-se rebaixant despeses en els serveis que presta l’Ajuntament”.

Mollà ha indicat que “davant este anunci, entenem que el govern local ha de fer públic el pla d’austeritat, doncs els il·licitans i il·licitanes tenen dret a conèixer les mesures que pensa prendre el regidor d’Hisenda per aconseguir uns objectius que la Generalitat demana que es facen en cinc anys, però ell vol aconseguir en tres”.

“Sobretot perquè ja hem vist en els anteriors pressupostos com els comptes municipals es rebaixen en partides bàsiques relatives a Acció Social i, per tant, cal que Latour explique quins serveis es veuran afectats per este pla”, ha subratllat.

Pressupostos municipals

Sobre el rebuig a totes les al·legacions presentades als pressupostos municipals, Mollà ha assenyalat que “evidentment l’equip de Mercedes Alonso buscarà excuses fins baix de les pedres, però el que s’evidencia una vegada més és que este govern municipal no té cap voluntat de diàleg, coarta la participació ciutadana i fa una gestió opaca”.

“De fet, un any més seguim sense saber per què l’alcaldessa decidí suprimir els pressupostos participatius i, de nou, tornem a demanar-li una explicació”, ha conclòs la portaveu de Compromís per Elx.