El coordinador de Medi Ambient de Compromís per Elx, Vicent Sansano, ha assegurat hui que “no podem creure al regidor de Via Pública, Manuel Rodríguez, quan diu que no s’han ocultat a la ciutadania casos de morrut roig i tala de palmeres, ja que des del nostre mateix col·lectiu hem denunciat caigudes de palmeres que l’equip de govern no havia fet públiques”.

En este sentit, Sansano ha assenyalat que “volem que l’equip de govern done una xifra exacta de la quantitat de palmeres datileres que han estat talades o han caigut al llarg de 2013, ja que és evident que s’han repetit moltíssims casos en estos mesos, però el regidor es nega a informar a la ciutadania al respecte”.

“Al mateix temps, és incomprensible que Rodríguez afirme que la lluita contra el morrut es troba en el seu millor punt, atès que l’atac de la plaga és molt més fort hui que fa dos anys i que, a més, l’insecte actua amb la mateixa eficàcia cap a les palmeres canàries que cap a les datileres, ja que en tot el temps que porta aquí s’ha adaptat al nou entorn i s’ha enfortit”, ha subratllat.

Pel que fa al pla de lluita de l’Ajuntament, el coordinador de Medi Ambient ha ressaltat que “continuem sense escoltar a Rodríguez parlar de resultats, només de projectes, de programacions, però mai demostra amb xifres si el pla que va presentar és vàlid o no”. Alhora, ha apuntat que “tampoc coneixem què opina l’equip de treballadors municipals de parcs i jardins al respecte, ja que sempre el trobem sol defensant les seues postures”.

Vicent Sansano s’ha referit també a la petició que l’equip de govern realitzarà a la Generalitat de incrementar els mitjans per lluitar contra el morrut, al respecte ha indicat que “és tracta d’una reclamació que venim fent en Compromís des del primer moment i el grup popular ha estat incapaç de sumar-se a les nostres esmenes als pressupostos del Govern central i la Generalitat en este sentit, ja que és evident que sense la implicació de la resta d’administracions no posarem fi a esta plaga”.

El coordinador de Medi Ambient ha conclòs que “per acabar amb el morrut, necessitem un regidor de Via Pública més transparent, menys autocomplaent, més reivindicatiu en València i Madrid i disposat a escoltar les opinions dels professionals sobre este problema, ja que és molt el que ens juguem”.