La diputada i portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha lamentat hui que “la nostra ciutat siga, amb diferència, la més afectada per les retallades de professors i aules que efectuarà la Conselleria per al pròxim curs, una mesura que es traduirà en un empitjorament de la qualitat en l’ensenyament que reben els xiquets i xiquetes”.

Mollà ha indicat que “ens trobem amb què la majoria de centres educatius d’Elx perdran al menys un professor, però hi ha col·legis que perdran fins a sis docents, com és el cas del Palmerar, amb un total de 56 professors menys al municipi”.

“És evident que esta disminució de la plantilla de professors dels diferents centres tindrà conseqüències ben negatives per a l’alumnat que, a més, haurà de patir la reducció d’aules en un context de massificació, una qüestió que dificultarà encara més l’aprenentatge”, ha assenyalat.

Alhora, la portaveu local ha preguntat a l’alcaldessa, Mercedes Alonso, “si pensa fer alguna cosa per evitar estes retallades educatives en Elx o si va a consentir que es porten a terme estes mesures sagnants per a l’ensenyament públic”.

“Lamentablement no podem tenir molta confiança en una alcaldessa que ha demostrat en nombroses ocasions que prefereix no molestar als seus companys de partit en València abans que defensar els interessos dels il·licitans i il·licitanes”, ha afirmat Mireia Mollà, que ha criticat que “la Conselleria i el Ministeri d’Educació utilitzen l’excusa de la crisi per desmantellar un servei tan bàsic com és l’ensenyament públic”.

Així mateix, la portaveu ha destacat que Compromís per Elx recolza la manifestació convocada en suport al professorat interí el pròxim dissabte a la ciutat.