Compromís pregunta a l’equip de govern on van a parar les palmeres infectades per morrut roig

La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha preguntat hui a l’equip de govern “quin és el destí final de les palmeres infectades per morrut roig, doncs les restes d’estos arbres podrien ser utilitzades per a fabricar compost per a ús agrícola, una iniciativa sostenible que, a més, estalviaria a l’Ajuntament el pagament per la recollida de residus vegetals”.

“Volem que l’equip de Mercedes Alonso informe a la ciutadania del procés que actualment s’està seguint amb els exemplars infectats per morrut roig, què ocorre amb les palmeres que són triturades i on es dipositen les restes d’estos arbres”, ha indicat Mollà.

La portaveu ha assenyalat que “pel que sembla, l’equip del PP no està reutilitzant este material i, en este sentit, està deixant perdre l’oportunitat convertir-lo en compost d’origen estrictament vegetal que podria ser utilitzat pels llauradors i que seria més barat que altres tipus de fertilitzants agrícoles”.

“Des de Compromís proposem la posada en marxa d’una planta de reciclatge de residus vegetals, que podria dedicar-se a tractar les restes de poda i triturat de palmeres i vegetal en general”, ha explicat Mireia Mollà, que ha afegit que “una ciutat com Elx, on es generen unes 70 tones de residus vegetals al dia, amortitzaria en tan sols dos anys la inversió i s’estalviaria així de pagar els 18 euros que abona per cada tona recollida diàriament”.

A més, la portaveu de Compromís per Elx ha criticat que “el nostre municipi compte només amb una màquina trituradora per eliminar els milers de palmeres afectades per morrut, una situació que provoca que la llista d’espera per acabar amb un exemplar siga de mesos i que la plaga seguisca estenent-se sense control”.

Mollà ha destacat que “el grup parlamentari Compromís ha presentat una esmena als pressupostos de la Generalitat per reclamar la compra d’estes trituradores i garantir així una actuació eficaç contra el morrut i, en este sentit, entenem que Alonso i el seu equip haurien de recolzar esta reivindicació que es fa pel bé del Palmerar il·licità”.

La portaveu de Compromís per Elx ha demanat també que “l’Ajuntament explique com s’estan transportant fins la trituradora les palmeres infectades, doncs s’ha de garantir l’aïllament total dels exemplars per a evitar que el morrut es vaja escampant durant el trajecte”.

“Les diferents administracions han de conscienciar-se sobre la gravetat de la plaga i el perill real que corre el nostre Palmerar, que en poc anys podria desaparèixer a causa del morrut, de manera que exigim un compromís ferm i que destinen els recursos suficients a esta lluita”, ha conclòs Mireia Mollà.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *