La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha exigit hui a l’alcaldessa, Mercedes Alonso, “que faça públic quants diners deu la Generalitat al municipi d’Elx, doncs els ciutadans i ciutadanes tenim dret a conèixer els comptes públics i saber quina atenció rebem per part de les administracions”.

Mollà, que és també diputada a Les Corts, ha realitzat estes declaracions després que el vicepresident del Consell, José Císcar, haja anunciat que la Generalitat preveu saldar en 2013 el deute que manté amb els municipis.

Davant esta situació, Mireia Mollà ha reclamat a Alonso que “ens explique clarament quina és la xifra que el Govern autonòmic deu a l’Ajuntament, doncs així sabrem quants diners reclamar-li a Fabra en cas que el pròxim any seguisca sense fer l’ingrés, una situació que, atesos els impagaments constants de la Generalitat, no ens estranyaria res que es produira”.

“El deute del Consell afecta l’economia d’Elx, ja que li impedeix disposar d’uns diners que corresponen als il·licitans i il·licitanes i que es podrien invertir en el manteniment de serveis públics com el Bus Lliure, la gratuïtat en les instal·lacions esportives o la reobertura de les biblioteques tancades”, ha destacat la portaveu de Compromís.

Alhora, Mollà ha apuntat que “si a estos impagaments els sumem l’escassíssim pressupost que la Generalitat ha consignat al nostre municipi, podem concloure que el Govern de Fabra està llastrant el desenvolupament d’Elx i endarrerint la seua eixida de la crisi”.

D’altra banda, la portaveu local ha assenyalat que “Mercedes Alonso no només està obligada a reclamar el deute pendent i a exigir més inversions, sinó que també ha de demanar que els ajuntament tinguen un finançament just, doncs estes són les administracions més pròximes als ciutadans i les que disposen de menys recursos”.

“Però, tot i la importància d’estes reivindicacions per al futur d’Elx, Alonso prefereix no molestar als seus caps de files i no tocar portes ni a València ni a Madrid, una actitud submisa per la que estem pagant tots els il·licitans i il·licitanes i que des de Compromís per Elx seguirem denunciat”, ha assegurat Mireia Mollà.