La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha presentat hui un llistat de preguntes sobre la ciutat que els veïns han enviat a través de la web www.volemsaber.com. Les qüestions tracten sobre aspectes com la cessió de sòl públic a una escola de golf, el cementiri de contenidors junt a la UMH, la lluita contra el morrut roig o el tancament de les sales d’estudi.

Mollà ha explicat durant la roda de premsa que “a l’estiu Compromís va posar en marxa una web que permet als ciutadans enviar les preguntes que vulguen dirigir a qualsevol administració pública i que després nosaltres ens encarreguem de tramitar”.

“Es tracta d’una ferramenta que vol suplir les mancances que tenen les institucions en l’àmbit de la transparència i l’alliberament de dades i que permet a la gent fer ús del seu dret a fiscalitzar els poders públics”, ha indicat la portaveu, que ha afegit que “ja sabem que a la Generalitat i l’Ajuntament no els agrada massa donar respostes als ciutadans, però esperem que donen contestacions adequades”.

En l’àmbit local, a banda de les ja esmentades, s’han registrat preguntes sobre la publicació dels pressupostos municipals al web de l’Ajuntament, la postura de l’Ajuntament sobre l’anul·lació de les llicències de TDT locals, l’accés gratuït a les piscines per a persones malaltes, el trasllat definitiu de la Dama d’Elx, les activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, la disminució en l’ús institucional del valencià i els motius de l’accident de la Nit de l’Albà.

Pel que fa a les preguntes que són competència de la Generalitat, els ciutadans han preguntat sobre el salari dels rectors i vicerectors de les universitats d’Elx i Alacant, la manca de professors al col·legi Clara Campoamor, l’augment de la ràtio al centre Miguel de Cervantes i les cues del Registre Civil.

Mireia Mollà ha apuntat que “una vegada ens responguen, farem públiques estes contestacions, pel que animem a la gent a seguir enviant-nos les seues preguntes, a exercir el seu dret a participar i a exigir uns governs més transparents, el que suposa un garantia contra les pràctiques abusives i corruptes”.