Compromís per Elx adverteix de que el “taxibús” no millora el transport a les pedanies i el fa més car

La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha assegurat hui que “el servei de taxibús que l’equip de govern del PP pretén posar en marxa a diferents pedanies del Camp d’Elx no millora el servei de transport a estes zones i, a més, augmenta el seu preu, doncs passa de costar els prop de 1,45 euros que costa actualment de mitja el bitllet ordinari del bus als dos euros del taxi”.

“L’alcaldessa, Mercedes Alonso, torna a vendre fum amb esta mesura, doncs intenta fer creure que tots els habitants de les pedanies disposaran d’un servei de taxi a dos euros que podran fer servir a l’hora i amb el recorregut que ells vulguen, com si fóra un taxi convencional”, ha indicat Mollà.

Tanmateix, la portaveu ha explicat que “en realitat, l’únic que han fet és canviar el vehicle, doncs el taxi, com el bus, eixirà d’un punt concret de la pedania i finalitzarà en altre punt concret d’Elx, en este cas el carrer Doctor Caro d’Elx, de manera que els usuaris no tenen ara nous avantatges”.

“I no és només que el servei del taxibús no supose una millora del servei, sinó que a més compta amb aspectes negatius: el servei s’ha de contractar amb un dia d’antelació, o siga que, aquelles persones que no l’hagen reservat i necessiten desplaçar-se al casc urbà en el mateix dia no tindran possibilitat de fer-ho”, ha assenyalat Mireia Mollà.

La portaveu de Compromís per Elx ha remarcat que “el pitjor és que, en aquelles pedanies on se suprimisca l’actual servei de bus, els veïns no tindran més remei que pagar els dos euros del taxi, el que suposa una pujada de prop del 40% respecte al preu actual del bitllet de bus”.

“En este sentit, es fa evident que la proposta que va fer Mercedes Alonso durant la campanya electoral de que crearia un servei de taxi gratuït per a les pedanies era irrealitzable i, per tant, ha hagut de posar finalment en marxa una mesura que no se sembla ni de lluny a allò que va vendre”, ha afirmat Mireia Mollà.

La portaveu ha apuntat que “a Compromís per Elx tenim entre les nostres principals reivindicacions un servei de transport públic de qualitat i sostenible, pel que enteníem que no era viable el servei de taxi per a les pedanies pel seu impacte ecològic i proposàvem la millora del servei de bus.

“Creiem que, en tot cas, una iniciativa d’este tipus s’hauria d’haver utilitzat per crear noves oportunitats de negoci, com la introducció del cotxe elèctric per a este servei, a través d’ajudes a empreses locals, una mesura que, a més, seria més respectuosa amb el Medi Ambient”, ha finalitzat Mireia Mollà.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *