La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha afirmat hui que “en estos dies en què s’estan resolent els premis Ciutat d’Elx es fa palesa la devaluació que han patit per part de l’equip de govern del PP, que ha decidit acabar amb els seus trets característics, el seu prestigi i rebaixar seua la dotació econòmica”.

Mollà ha indicat que “des que l’alcaldessa, Mercedes Alonso, assolí el govern local ha pres una llarga llista de mesures vergonyoses i revengistes destinades a eliminar senyes d’identitat tradicionals d’esta ciutat que s’identificaven amb símbols de progrés i democràcia, al temps que ha decidit recuperar símbols franquistes”.

“Entre els emblemes d’esta ciutat que Alonso ha decidit abolir es troben els premis Ciutat d’Elx, uns guardons de referència de poesia i narrativa en valencià que es venien celebrant des de feia més de 25 anys”, ha apuntat la portaveu, que ha explicat que “ara passen a ser bilingües, canvien el seu nom pel que tenien durant la dictadura (de Antoni Bru a Café Marfil), passen de celebrar-se el 9 d’octubre a fer-ho a juliol i inclouen altres modalitats desvirtuant l’esperit original del certamen”.

Mireia Mollà ha assegurat que “es tracta d’un conjunt de decisions que evidencien clarament que l’objectiu de l’equip de govern del PP és eliminar qualsevol senya de progrés, modernitat i defensa del valencià en esta ciutat”.

“Este últim aspecte és encara més obvi si tenim en compte que una de les primeres mesures d’Alonso va ser canviar el nom oficial d’Ajuntament d’Elx a Ayuntamiento de Elche o de Turisme d’Elx a Visit Elche, que les retolacions de la ciutat s’estan fent en castellà o que les rutes turístiques no s’oferten en valencià”, ha detallat la representant de Compromís per Elx.

Mollà ha continuat dient que “este equip de govern s’avergonyeix de la nostra llengua i desvirtua els nostres trets identitaris, però des de Compromís per Elx anem a seguir criticant este gir cultural ranci a la ciutat i reclamant més pluralitat democràtica a les decisions de l’Ajuntament”.

“En este sentit, Compromís dóna el seu recolzament a campanyes com la que ha promogut el Tempir demandant una oficialitat plena de l’ús del valencià a l’Ajuntament d’Elx, doncs és un aspecte del que hauríem de sentir-nos ben orgullosos”, ha conclòs la portaveu.