Mollà: “És indecent que Elche Acoge i Alicante Acoge no reben les subvencions mentre una trama corrupta s’emportava els diners destinats a cooperació”

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha assegurat hui que “és indecent que dues entitats que realitzen una gran tasca en l’àmbit de la solidaritat i la integració, com són Elche Acoge i Alicante Acoge, estiguen asfixiades econòmicament pels impagaments de la Generalitat, mentre una trama presumptament corrupta s’emportava els diners públics destinats a cooperació”.

Mollà ha explicat que “l’entitat alacantina, que compta amb més de 20 anys de trajectòria, ha hagut de tancar perquè el Govern valencià no li ha pagat els més de 100.000 euros que li deu i l’associació il·licitana, en marxa des de 1994, tampoc pot garantir el seu futur si la Generalitat no els fa arribar els més de 90.000 euros que els hauria d’haver pagat en concepte de les subvencions de 2011”.

“El tancament d’Alicante Acoge i les dificultats per les que travessa Elche Acoge són dues pèssimes notícies per al nostre territori, ja que entre les dues associacions s’atén a l’any a més de 10.000 persones immigrants, que al quedar-se sense esta ajuda, en el cas d’Alacant, patiran una situació més vulnerable encara”, ha afegit.   

La diputada de Compromís ha indicat que “en este cas se sumen dues situacions intolerables: el malbaratament que ha fet el PP dels recursos públics, o fins i tot un ús fraudulent, i el desmantellament al que este partit està sotmetent a l’Estat de Benestar des de totes les administracions on governa i que afecta greument a les persones en situació més fràgil”.

“Davant esta situació, Compromís reivindica la necessitat de que la Generalitat abone o com a mínim proporcione un calendari de pagaments a estes entitats i complisca amb l’acord al que es va comprometre, ja que estes associacions han complert totalment amb allò acordat”, ha apuntat Mireia Mollà, que ha afirmat que el grup parlamentari ha registrat dues preguntes per aclarir estes qüestions.  

Arxivat en: Moviments Socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *