La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha anunciat hui que este col·lectiu “elevarà a Les Corts, el Congrés dels Diputats i la Unió Europea la proposta del PP d’edificar dins dels horts de palmeres que conformen el Palmeral d’Elx, distingit com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO en l’any 2000”.

Mollà ha realitzat estes declaracions després que l’equip de govern del PP haja permès l’edificació dins del Palmerar històric i vulga recollir-ho així al Pla Especial de Protecció.

La portaveu de Compromís per Elx ha assenyalat que “és intolerable que l’equip de Mercedes Alonso vulga obrir les portes a la construcció d’edificis dins dels horts de palmeres de la ciutat, ja que atès al seu valor ambiental i cultural haurien d’estar protegits per un principi d’edificabilitat zero”.

“Permetre que es construisca dins del Palmerar pot comportat fins i tot que la UNESCO retire la declaració de Patrimoni de la Humanitat, doncs s’alteraria la conservació que s’ha fet al llarg dels segles d’esta joia natural, fet pel que la ciutat va rebre el guardó”, ha afegit.

En este sentit, Mireia Mollà ha assegurat que la coalició formularà diferents preguntes a Les Corts, a través del grup parlamentari; el Congrés, mitjançant el diputat de Compromís Joan Baldoví, i la Unió Europea, a partir de l’eurodiputat Raül Romeva. “La idea és alertar a estes administracions d’esta mesura perillosa del PP i demanar-los que actuen per evitar este atemptat al llegat dels il·licitans”.

“El govern local del PP ha evidenciat més que mai que la seua prioritat és seguir alimentat el model fracassat de construcció il·limitada i no protegir el nostre patrimoni natural i cultural, com demostra el retard en l’elaboració del Pla Especial de Protecció del Palmerar, però des de Compromís per Elx tocarem les portes que calga per preservar els nostres horts històrics de palmeres”, ha conclòs la portaveu de la coalició.