El diputat de Compromís-Equo al Congrés, Joan Baldoví, ha assegurat hui que “no podem recolzar uns pressupostos que no serveixen per a eixir de la crisi, que no creen ocupació i que només empobreixen la qualitat de vida dels ciutadans del País Valencià, a més de marginar les persones d’este territori”.

Baldoví ha realitzat estes declaracions durant la roda de premsa que ha ofert hui a Elx per explicar l’esmena a la totalitat dels Pressupostos Generals de l’Estat que ha presentat Compromís-Equo, així com les esmenes parcials. En la roda de premsa ha participat també el membre de Compromís per Elx Carlos Conejo.

El parlamentari ha explicat que “Compromís ha presentat una esmena a la totalitat dels PGE perquè com a ciutadans rebutgem que es mantinguen les partides per a Interior, Justícia, Casa Reial i l’Església, mentre es retallada en les partides que afecten directament la gent, com són Sanitat o polítiques d’ocupació”. “Estos pressupostos són inútils i ineficaços, com li han indicat a Rajoy també la resta de forces parlamentàries”.

“D’altra banda,  entenem que estos pressupostos discriminen el País Valencià”, ha afirmat Baldoví, que ha argumentat que “la mitjana espanyola d’inversió per habitant se situa en en 323 euros, mentre que els ciutadans d’Alacant, Castelló i València només obtindrem 201 euros, 122 euros menys que la resta”.

“A més, cal recordar que som una de les comunitats autònomes pitjor finançades, doncs el mateix PPCV va xifrar en 3.400 milions d’euros el dèficit en finançament entre 2001 i 2008 i nosaltres hi estem d’acord, per això demanem als diputats del PPCV al Congrés que ara no canvien de postura i abans de donar al botó verd dels pressupostos pense en la gent que els ha enviat a Madrid i que mereix una millor qualitat de vida”, ha destacat.

Per la seua banda, Carlos Conejo ha detallat que el col·lectiu de Compromís per Elx ha presentat quatre esmenes parcials. “La primera d’elles demanda un augment de la partida destinada al fons per a la internacionalització de les empreses (AFIEM) al nivell de 2011, més de 316 milions d’euros, doncs la indústria del calcer depèn en gran part de les seues exportacions i per això necessita d’un fort recolzament per a participar en fires internacionals”.

“També hem demandat una partida pressupostària per a la creació d’un pla estatal contra el morrut roig, per tal de coordinar la lluita contra esta plaga, que no entén de divisions administratives i que amenaça el nostre palmerar declarat Patrimoni de la Humanitat”, ha assenyalat Carlos Conejo.

El membre de la coalició ha apuntat que “des de Compromís per Elx hem sol·licitat també que s’augmente de 4,6 a 16,3 milions d’euros la partida destinada a la ronda sud, de manera que esta infraestructura tan necessària per a la nostra ciutat puga estar finalitzada en 2014 i no haja de retardar-se fins 2016”.

Conejo ha ressaltat que “també s’ha demanat l’augment de la consignació pressupostària per a la línia de rodalies Alacant-Múrcia, de manera que s’electrifique la línia, es desdoble la via i es modernitzen els combois, doncs no podem permetre que un servei que utilitzen més de quatre milions de passatgers es trobe tan obsolet”.

“Alhora des de Compromís-Equo també es presentaran esmenes parcials per demanar l’alliberament de l’AP-7 i per a que es construisca el Corredor Mediterrani fins Algesires i estiga ben comunicat amb punts fonamentals com és l’aeroport de l’Altet, ja que ens juguem la convergència dels sectors productius amb Europa”, ha especificat.