La diputada de Compromís Mireia Mollà ha lamentat hui que “el Consell es mantinga de braços creuats mentre el Govern central està posant en marxa mesures que afecten greument el nostre sector turístic, com és la pujada de les taxes aèries i les retallades al programa Imserso, qüestions que se sumen a la pèrdua de vols durant els últims mesos per l’enfrontament d’Aena amb Ryanair i la desaparició de Spanair”.

“La situació per la que travessa nostre sector turístic és molt greu i les mesures preses en les últimes setmanes pel Govern de Mariano Rajoy no fan sinó agreujar més les dificultats per a un sector clau en l’economia de les comarques alacantines”, ha subratllat Mollà.

La diputada de Compromís ha explicat que “d’una banda, a través del nostre diputat al Congrés, Joan Baldoví, hem demanat explicacions sobre en quin punt es troben les negociacions entre AENA i Ryanair i també hem preguntat, tant al Govern central com a la Generalitat, si han establert ja contactes amb altres companyies per compensar la pèrdua de vols de L’Altet”.

“Tanmateix ens trobem amb què l’única mesura que s’ha aprovat és la de pujar les taxes aèries per pagar les obres de la nova terminal de L’Altet, una construcció fastuosa per a la que el Govern central va invertir prop de 630 milions d’euros, però que ni tan sols es preocuparen en connectar per tren”, ha apuntat Mollà, que ha recordat que “la pujada de les taxes s’ha xifrat en una pèrdua de més de 100.000 turistes este any”.

Pel que fa a les retallades del programa Imserso, la diputada de Compromís ha afirmat que “suposa un pas enrere en la desestacionalització”. Per a Mireia Mollà “el futur del turisme passa per un canvi de model cap a una oferta de qualitat, que se centre també en les activitats culturals, que pose en valor el turisme de les zones interiors per a poder atreure turistes tot l’any i aconseguir així un sector més sostenible en termes econòmics i mediambientals”.

“I este context de crisi ha de servir per a apostar per estes noves fórmules, de manera que demanem al Consell que es pose ja a treballar en esta direcció i ho faça de forma immediata, perquè la seua passivitat està suposant una vertadera pèrdua econòmica per a les comarques d’Alacant”, ha conclòs la diputada de Compromís.