La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha explicat hui que “considerem que és una bona idea extingir l’anterior Fundació de l’Esport, un organisme que ha resultat ruïnós i que no ha servit per promoure l’esport base a la ciutat, però estem en contra de la decisió de l’equip de govern del PP de privatitzar este servei”.

Mollà ha assenyalat que “Compromís per Elx porta anys criticant la Fundació de l’Esport Il·licità perquè no ha sigut un ens transparent, ha generat un deute desorbitat i no ha servit per a promoure realment l’esport base en la nostra ciutat, ja que només ha beneficiat a un nombre molt petit de clubs”.

“Tanmateix, rebutgem la decisió de l’equip de Mercedes Alonso de privatitzar el servei municipal d’esports, doncs des de Compromís per Elx entenem que esta és una prestació que ha de seguir sent pública i ha de garantir la promoció de l’esport entre els il·licitans i il·licitanes”, ha defensat la portaveu local de la coalició.

Mireia Mollà ha afegit que “l’equip de govern del PP està aprofitant el context de crisi econòmica per implantar el que sempre ha sigut el seu model, el de la privatització, però l’únic que aconseguirà amb esta mesura és convertir un servei municipal en un negoci per a particulars”, ha afirmat la portaveu local de la coalició.

La portaveu ha proposat que “l’Ajuntament cree un patronat o un consell municipal de l’esport en el que estiguen àmpliament representants els clubs i la ciutadania i puguen decidir de manera consensuada on s’han d’invertir els diners”.

Al mateix temps, la portaveu de Compromís per Elx ha destacat que “els únics resultats que han comprovat els milers d’esportistes de la ciutat des que governa l’equip de Mercedes Alonso és l’augment de les taxes per utilitzar les instal·lacions esportives; l’increment de preus, com és el cas dels cursos de natació, i el tancament de centres, com la piscina coberta del Toscar o el poliesportiu de Els Palmerals”.

“Tampoc compartim la iniciativa de l’equip de govern de regalar 80.000 metres quadrats de propietat municipal junt a l’Hospital del Vinalopó per a que es construisca una ciutat esportiva privada, en lloc de promoure un complex de caràcter públic”, ha afegit.