Esther Díez informa de que només tres persones han utilitzat les estacions de Torrellano en dos mesos

La portaveu del grup municipal de Compromís, Esther Díez, ha reclamat hui que «la Regidoria de Mobilitat modifique les condicions de Bicielx en el cas de les pedanies, perquè les xifres mostren clarament que en els termes actuals el servei no és útil per als veïns i veïnes i que a més no compten amb les infraestructures ciclistes necessàries per a desplaçar-se ».

Díez ha assenyalat que «després d’una pregunta del nostre grup, el govern municipal ha reconegut que l’estació del Poliesportiu de Torrellano només ha tingut un ús en els seus dos primers mesos de funcionamento i la situada en el carrer Figuera només ha sigut utilitzada per dues persones ».

La portaveu municipal ha apuntat que « des de Compromís ja alertàrem que en el cas de les pedanies Bicielx ha de prestar-se en condicions diferents, amb temps d’ús ampliats, apostant per bicicletes elèctriques per a recorreguts més llargs i, per descomptat, ha d’anar de la mà de la creació de carrils bici entre les pedanies i el nucli urbà perquè aquest vehicle puga ser una alternativa real per a la ciutadania ».

«El govern de Pablo Ruz va pensar a copar un titular un dia, però no en la viabilitat real del servei ni va fer un plantejament seriós sobre Bicielx en aquestes zones, perquè preocupar-se per les pedanies és dissenyar serveis adaptats a les necessitats dels seus veïns i veïnes », ha afegit.

Esther Díez ha afirmat que «per tot això, reclamem la convocatòria d’una mesa de mobilitat, que porta un any sense celebrar-se, malgrat les peticions que hem realitzat des de diferents organitzacions ».

Així mateix, la portaveu municipald de Compromís ha destacat que «és necessari que amb l’arribada de les noves 50 estacions de Bicielx, un projecte posat en marxa per l’anterior govern progressista, es construïsquen nous carrils bici en el nucli urbà que puguen assegurar l’ús d’aquest transport net per part dels il·licitans i il·licitanes ».