La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha exigit hui “la dimissió del regidor d’Urbanisme, Vicente Granero, per mentir compulsivament sobre el Pla Especial de Protecció (PEP) del Clot de Galvany i el Pla Parcial Modificatiu del Fondet de la Senieta que contemplava la construcció de 629 vivendes i un hotel del luxe en una zona protegida”.
Mollà ha realitzat aquestes declaracions durant la roda de premsa que ha oferit hui a Elx, junt al coordinador de Medi ambient de Compromís, Vicent Sansano, per a valorar el fre que ha posat la Conselleria de Medi ambient a la tramitació d’aquests dos plans.
En aquest sentit, la portaveu ha exigit també “la dimissió del regidor de Medi Ambient, Sebastián Polo, doncs si és incapaç de parar els peus a les ambicions urbanístiques del seu company Vicente Granero i del Partit Popular tampoc es mereix seguir ni un dia més representant els interessos dels il·licitans i il·licitanes”.
Mollà ha recordat que “fa any i mig vam posar de manifest que la modificació del PEP proposada per l’equip de govern comportava canviar dues claus urbanístiques, una operació que va permetre la presentació del Pla Parcial per a urbanitzar part del Fondet de la Senieta, la qual cosa demostra que una tramitació va lligada a l’altra, fins al punt que en la proposta del pla urbanitzador apareixen els logos de l’Ajuntament i Visit Elche”.
“En l’any i mig que des de Compromís estem denunciant el pelotazo no hem escoltat a Granero ni una sola vegada dir que és fals que l’Ajuntament siga el promotor d’aquest pla, que aquesta empresa haja utilitzat els logos sense la seua autorització o que hagen enviat una carta dient a la Conselleria de Medi ambient que aquesta empresa no els representa i on li instaren a no tramitar la proposta urbanística”, ha assenyalat.
Per tant, la portaveu de Compromís per Elx li ha emplaçat a reconèixer “que l’escrit remès per Conselleria el passat 6 de juny no solament dóna per arxivat el Pla Parcial, sinó que li diu a l’equip de govern que si vol seguir amb la tramitació del PEP ha d’aclarir per què s’ha rebaixat la protecció d’un sòl que en el pla actual vigent té una protecció major, perquè sobre aquest fet en el qual Conselleria evidencia les irregularitats de l’Ajuntament, el regidor d’Urbanisme no ha dit res”.
Per la seua banda, Vicent Sansano ha afirmat que “efectivament el Pla Parcial i el PEP han sigut rebutjats per una sèrie de deficiències que *ompromís ja va alertar en les seues al·legacions, unes al·legacions que l’equip de govern va rebutjar”.
En aquest sentit, el coordinador de Medi Ambient ha apuntat que “és cert el que va dir Granero, el Clot de Galvany ni ha tingut ni tindrà un metre urbanitzable, però no per la seua voluntat, sinó perquè ha fracassat la maniobra de l’equip de govern destinada a urbanitzar el Fondet de la Senieta”.
“No obstant açò, hem de tenir clar que aquesta amenaça al Clot de Galvany no acaba ací, doncs l’Ajuntament té en les seues mans una eina amb la qual procedir a la seua urbanització i per açò no dubtem que tornaran a intentar-ho”, ha subratllat.
Vicent Sansano ha explicat que “en la llei d’acompanyament dels pressupostos de la Generalitat per a 2014 el Govern valencià va colar una vergonyosa modificació de la Llei d’Espais Naturals que està feta perquè es puguen urbanitzar zones que fins ara protegia la normativa”.
“En concret, limita la protecció de les zones humides a aquelles que estan incloses en el catàleg de la Comunitat Valenciana, marca que els paratges naturals no necessiten d’un pla especial de protecció i que el seu espai pot regular-se a través d’ordenances municipals i, a més, amplia les activitats permeses en perímetres de protecció d’espais protegits”, ha denunciat.
Per tot açò, Sansano ha apuntat que “tota aquesta normativa obri les portes a l’Ajuntament per a urbanitzar el Clot i l’equip de govern va demostrar el seu interès a fer-ho si tenim en compte que el mateix dia que aquesta llei es va aprovar en Els Corts, el 23 de desembre de 2013, l’equip de Mercedes Alonso va aprovar en el ple municipal aquest canvi de normativa per a facilitar activitats en terreny protegit que fins ara no permet l’actual PGOU”.
El coordinador de Medi ambient ha assenyalat que “les ambicions de l’equip de govern són més que manifestes, doncs si és cert que volen protegir aquesta zona el primer que haurien de fer és incloure el Fondet de la Senieta en el catàleg de zones humides de la Comunitat Valenciana, com ja hem reclamat des de Compromís”.