Esther Díez informa de que només hi ha cinc expedients en tràmit per abocaments de residus

La portaveu del grup municipal de Compromís, Esther Díez, ha reclamat hui que «l’alcalde, Pablo Ruz, incremente les inspeccions per a evitar els abocaments d’escombraries incontrolats al Camp d’Elx, perquè tot i que que es tracta d’un problema palpable, només s’han tramitat cinc expedients en 2024».

Díez ha indicat que «des del nostre grup municipal sol·licitem aquesta informació per a conéixer la labor que s’estava duent a terme per part del govern municipal i la veritat és que és una xifra molt baixa i ha de donar-se un augment de les inspeccions per a frenar de manera efectiva aquest fenomen amb conseqüències ambientals i socials».

La portaveu municipal ha recordat que «Pablo Ruz penjava un vídeo el mes de juliol denunciant aquest tipus d’infraccions, però volem dir-li a l’alcalde que els problemes del municipi no s’arreglen amb les seues publicacions en les xarxes socials, sinó amb mitjans humans i materials ».

«És per això que des de Compromís demanem que s’augmente el personal de la Regidoria de Neteja per a poder dur a terme un manteniment adequat, al mateix temps que demanem més labors de conscienciació i la posada en marxa de cursos d’educació ambiental per a sensibilitzar a la població sobre els perjudicis d’aquests abocaments incontrolats », ha assenyalat.

Esther Díez ha apuntat que «ja que aquest govern municipal ha tingut la sort de rebre una contracta de neteja moderna, després de la posada en marxa del servei per l’anterior govern, que facen nous passos ara amb els quals poder donar solució al problema».