La portaveu del grupo municipal de Compromís per Elx, Esther Díez.
La portaveu del grupo municipal de Compromís per Elx, Esther Díez.

Esther Díez alerta que s’han assecat múltiples exemplars dels plàtans d’ombra de Pere Joan Perpinyà

Sobre la llei del Palmerar, el grup municipal aposta per desenvolupar les eines que preveu la norma i no rebaixar la salvaguarda del nostre patrimoni

La portaveu del grupo municipal de Compromís per Elx, Esther Díez, ha proposat hui que « s’establisca un protocol amb criteris tècnics homogenis per actuar davant les palmeres que es troben danyades, davant els múltiples exemplars talats i caiguts al llarg de les últimes setmanes ».

Díez, que ha realitzat estes declaracions durant la roda de premsa oferida hui, ha indicat que « fa 16 dies vam demanar els informes tècnics que expliquen les actuacions dels últims dies pel que fa a la gestió de les palmeres de la via pública, però no hem rebut cap resposta fins el moment ».

« Alhora, des de Compromís discrepem de les espècies que s’han escollit per a la replantació, en el cas del plàtan d’ombra parlem d’un arbre que consumeix molta més aigua que la palmera, que provoca al·lèrgies i, de fet, ja es pot veure com bona part dels exemplars plantats recentment en Pere Joan Perpinyà s’han assecat », ha informat.

La portaveu del grup municipal ha demanat que « es faça públic el pla d’arbrat per veure quins criteris tècncis s’han seguit a l’hora d’escollir les noves espècies, quan podrien haver-se plantat palmeres d’altura inferior, i sobretot tornem a instar a la posada en marxa del pla d’infraestructura verda que desenvolupe la xarxa de zones naturals del nostre municipi per fer front a l’emergència climàtica ».

Esther Díez ha apuntat que « sobre el debat al voltat de la llei del Palmerar que el PP ha volgut obrir, des de Compromís estem totalment en contra de la rebaixa de la protecció del nostre Patrimoni de la Humanitat, si es volen agilitzar algunes tramitacions, el que el govern municipal ha de fer és desenvolupar el Pla Especial del Palmerar, com també urgírem als nostres socis l’anterior legislatura ».

« Si el PP es nega a seguir esta via el que estarà demostrant és que en realitat gasta eixes obres menors com a excusa i que la seua voluntat és obrir les portes a urbanitzar en l’àrea d’amortiguació, que és imprescindible per frenar les agressions al Palmerar », ha assenyalat.

Pla d’ocupació juvenil

Sobre el debat mantingut hui entre els diferents grups municipals al voltant del pla d’ocupació juvenil, Esther Díez ha assegurat que « ha sigut una oportunitat perduda per poder donar un salt de qualitat i desenvolupar un marcs estratègic rigorosos i mesures més específiques per augmentar el treball de qualitat entre les persones joves ».

« Lamentem que el govern municipal no haja atès peticions de Compromís com ampliar la diagnosi per saber on radiquen els problemes d’empleabilitat dels joves, apostar per nous jaciments d’ocupació com l’atenció social o l’economia verda o  desenvolupar el programa d’alternança per a compatibilitzar la formació amb l’experiència laboral », ha assenyalat.

La portaveu municipal ha indicat que « també esperàvem que, després de quatre mesos des de la primera reunió, hagueren detallat les mesures que han acceptat explicant com anaven a portar-les a terme o de quin pressupost anaven a dotar-les ».